Comunitatea Madrid a prezentat astăzi tema stația de metrou Canal (L2 și L7), care își transformă coridoarele, platformele și spațiile în preludiul Teatros del Canal pentru a aduce un omagiu artelor spectacolului. Ministrul Culturii, Turismului și Sportului al Executivului regional, Marta Rivera de la Cruz, a inaugurat vinilurile imprimate care au fost instalate în aproximativ 1.12 metri pătrați de subteran în această locație.

Rivera de la Cruz a sărbătorit â&#150 ;(ocazie de a oferi o nouă imagine postului care, nu Nu doar că va permite pasagerilor să răspândească tot binele care se produce în Teatre, dar va consolida și Metro ca companie publică complice cu cultura, scena și profesioniștii care o alcătuiescâ&#

. ;–.

Culorile predominante ale desenului sunt roșu, alb și negru, cu care 35. metri pătrați și 1.157 locații pe care Teatros del Canal le alocă exclusiv artelor spectacolului. În plus, prin codurile QR tipărite pe vinil, utilizatorii vor putea să verifice programul și să cumpere bilete pentru acest spațiu scenic situat pe strada Cea Bermúdez din capitală. Â

Această instituție, așa cum se reflectă în tematică, a fost în fruntea creației în ultimii ani, aducând Madridului cel mai bun nivel național și internațional spectacole, deschizându-se, de asemenea, către toate publicurile și toate genurile: teatru, dans, operă, circ, flamenco sau poezie, printre altele. Â Â Â Â

Pe tot parcursul turului ornamental sunt incluse infografice, fotografii și citate din mai mult de 40 mari artiști printre cântăreți, dramaturgi, dansatori, coregrafi, cântăreți, poeți, actrițe și muzicieni, care își amintesc de importanța culturii și a acestor creatori pentru societate.

Dansul, baletul și coregrafia sunt prezentate prin cuvintele și reflecțiile lui Antonio Gades, Serghei Diaghilev, Alvin Ailey, Pina Bausch, Germaine Acogny , Crystal Pite, RocÃo Molina, Merce Cunninghan sau George Balanchine. La rândul ei, muzica este prezentă cu mărturiile cântăreților, instrumentiștilor și compozitorilor de talia Ella Fitzgerald, Jennifer Higdon, George Gershwin, Nina Simone, Chavela Vargas, Andrés Segovia și Duke Ellington.

Apare și viziunea dramaturgilor, regizorilor și poeților de nivelul Angelica Liddell, Andrés Lima, Carme Portaceli, Yasmina Reza, Juan Mayorga, Bertolt Brecht, Lope de Vega, Jean Cocteau, José Sanchís Sinisterra, Francisco Nieva, Miguel Mihura, Antonio Buero-Vallejo și Françoise Sagan. La fel, lumea flamenco este reprezentată de Camarón de la Isla, Lola Flores și Carmen Linares, în timp ce opera este interpretată de Montserrat Caballé și Maria Callas.

Altă tematică în stațiile de metrou

Această tematică inaugurată astăzi de ministrul Culturii se alătură celei instalate în octombrie anul trecut la stația Cuatro Vientos unde, în colaborare cu Forțele Aeriene, o mare murală comemorativă a fost dezvelită pe aeroportul Madrid-Cuatro Vientos.

Insulele Filipine (L7) au fost, de asemenea, decorate anul acesta cu ocazia V Centenar al primei circumnavigare a lumii de către Magellan și Elcano; Santo Domingo (L2) cu desene care fac aluzie la iconografia Caraibe; Guzmán el Bueno (L6 și L7) pentru 157 aniversarea Institutului Geografic Național; Manuela Malasaña (L) îi aduce un omagiu femei remarcabile de-a lungul istoriei; Pe pereții Plaza de España (L2, L3 și L1), puteți citi romanul Don Quijote de la Mancha în întregime , iar în RÃos Rosas (L1) lucrarea a fost reprodusă Fortunata și Jacinta, de Benito Pérez Galdós.