Pentru prima dată, Comunitatea Madrid oferă activitatea Más que Ópera, astfel încât peste 800 de elevi din anii 2, 3 și 4 de Învățământ Secundar Obligatoriu (ESO) din centre finanțate din fonduri publice să primească o formare care îi deschide spre înțelegere și distracție. a lumii operistice.

Programul acestui atelier se va desfășura în perioada 13 februarie – 13 mai și constă în trei faze: acces la material didactic digital pentru ca profesorul să poată trata subiectele la clasă și un ghid interactiv pentru elevi; Talk-concert în care un cântăreț profesionist îi va introduce pe tineri în lumea operei și va cânta fragmente din Nunta lui Figaro de la Mozart; și, în sfârșit, participarea la un spectacol adaptat la Teatros del Canal a piesei la care sa lucrat în clasă.

Obiectivul acestei propuneri din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Politicii Sociale este de a promova diseminarea muzicii și a repertoriului liric în rândul tinerilor, cu o metodologie amuzantă și participativă, făcându-i să recunoască în aceste lucrări valorile și problemele sociale care continua sa fie actuala.

Mai mult decât Opera face parte din program Spații de cultură destinat centrelor educaționale din regiune și pregătește școlarii să asculte și să participe activ la un spectacol de operă, promovând un schimb dinamic de informații care încorporează rețelele sociale. Toate informațiile despre această inițiativă, care își distribuie cele 840 de locuri într-un total de 28 de ateliere, pot fi consultate la adresa acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aduce opera la peste 800 de elevi din învățământul secundar