#Madrid –

Începând din septembrie, Comunitatea Madrid va adăuga 315 noi săli de clasă în institutele publice de Învățământ Secundar Obligatoriu (ESO) din regiune pentru a reduce raportul de la 30 la 25 de elevi pe clasă în primul an al acestei etape educaționale. Despre acest lucru a anunțat astăzi ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în timpul vizitei sale la IES Gloria Fuertes de Alcobendas, unul dintre centrele în care această măsură este implementată în 2023/24.

Crearea noilor săli de clasă, în care administrația regională investește peste 1,7 milioane de euro, presupune angajarea a 561 de cadre didactice, cu un buget de peste 27 de milioane de euro. În total, 29 de milioane pentru a lansa o inițiativă de care vor beneficia peste 42.000 de școlari pentru a le oferi o atenție mai personalizată care să le permită să continue îmbunătățirea calității educației din Madrid, a explicat consilierul.

Viciana a făcut turul facilităților Gloria Fuertes, unde se lucrează la adăugarea a șase noi săli de clasă de Bacalaureat, precum și a unui laborator și a unei cantine care vor culmina pe tot parcursul acestui curs faza de finalizare a centrului, în care Guvernul Regional a investit aproape 7 milioane de euro pentru peste 400 de studenți.

Scăderea raportului în Învățământul Gimnazial se alătură celei care a început deja să funcționeze în anul 2022/23 în primul an al ciclului II de Educație Preșcolară, trecând de la 25 la 20 de școlari pe clasă, și care se va prelungi din septembrie până în al doilea curs al acestei etape. În acest scop, au fost create 138 de noi săli de clasă care vor fi frecventate de 166 de profesori, ceea ce reprezintă o investiție comună de aproape 10 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid adaugă 315 noi săli de clasă publice la acest curs pentru a reduce rata de 1 ESO de la 30 la 25 de studenți