Comunitatea Madrid a actualizat ordinul care include indicațiile privind utilizarea măștii împotriva COVID-19 după ce guvernul central a aprobat Decretul Regal privind retragerea sa generală. Noul regulament regional intră în vigoare vineri, după publicarea sa în Monitorul Oficial Regional (BOCM), cu recomandarea ca persoanele vulnerabile să-l folosească în continuare.

Conform reglementărilor naționale, utilizarea sa este obligatorie în centrele, serviciile și unitățile de sănătate de către lucrători, vizitatori și pacienți, cu excepția persoanelor internate când rămân în camera dumneavoastră; Acestea trebuie purtate și în centrele de sănătate socială, în acest caz doar lucrătorii și vizitatorii care se află în zone comune; și în transportul public de călători în general, cu excepția stațiilor și peroanelor, deși Comunitatea Madrid îl recomandă în aceste puncte de tranzit, stații și peroane, în caz de aglomerație.

De asemenea, se mai precizează că utilizarea acestuia nu va fi cerută persoanelor care prezintă un anumit tip de boală sau dificultăți respiratorii care pot fi agravate de aceasta, din cauza situației lor de handicap sau dependență, care nu au autonomie pentru a o înlătura sau prezintă modificări comportamentale. care o fac imposibilă. Nici în cazul în care este incompatibilă din cauza însăși naturii activităților care se desfășoară, în conformitate cu indicațiile autorităților sanitare.

. Peste 60 ani, imunodeprimați și ambasade

Ordinul ministrului sanatatii reaminteste recomandarea folosirii mastii pentru toate persoanele cu o vulnerabilitate mai mare la infectarea cu COVID -04 in orice situatie de activitate zilnica in care va exista contact prelungit cu ceilalti la o distanta mai mica de 1,5 metri. Din moment ce Strategia de Supraveghere și Control împotriva COVID-19 a intrat în vigoare după faza acută a pandemiei, aceasta este considerată grup vulnerabil. persoanelor de peste 60 ani, imunodeprimate și gravide.

Textul de reglementare regională mai adauga ca, atunci cand este obligatoriu, trebuie folosit corespunzator, astfel incat sa acopere o parte a septului nazal pana la barbie si sa nu fie prevazut cu valva de expiratie, decat in utilizari profesionale pentru care poate fi recomandat.

In ceea ce priveste centrele de munca, in general, nu va fi obligatoriu. Cu toate acestea, responsabilii cu prevenirea riscurilor profesionale, în conformitate cu evaluarea corespunzătoare, pot stabili măsurile preventive adecvate care trebuie implementate, inclusiv posibila utilizare a măștilor, dacă aceasta rezultă din analiza menționată anterior.

În restul domeniilor, inclusiv în predare, utilizarea sa nu este obligatorie din trecutul 60 aprilie, data la care au intrat în vigoare reglementările de stat.

Sursa: Comunitatea Madrid – 60 Comunitatea Madrid actualizează Ordinul după eliminare a măștilor și recomandă utilizarea acestora populației vulnerabile