Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat, în ședința de astăzi, acordarea publicului Ordinului Dos de Mayo, postum, cu rangul de laude de număr. angajații Fernando Prats Máñez și Armando Resino Sabater, în semn de recunoaștere a carierei profesionale, a valorii și a dăruirii lor în Administrația Autonomă. Ambii au exercitat responsabilități relevante exemplare în Ministerul Finanțelor și, respectiv, al Sănătății.

Fernando Prats, care a murit în martie trecut, era inginer aeronautic la Universitatea Politehnică din Madrid și absolvent de drept la Universitatea Autonomă din Madrid. Inspector de Trezorerie și Controlor de Stat, s-a specializat în managementul administrațiilor fiscale. A fost profesor asociat la Universitatea Carlos III din Madrid. Timp de ani a ocupat funcția de director general al impozitelor în Comunitatea Madrid, promovând impozitele succesive. reduceri în regiune.

Ulterior, a fost însărcinat cu conducerea Direcției Zona Management și Control Jocurile de Noroc, până la trecerea competențelor sale la Direcția Generală de Securitate, Protecție Civilă și Formare, dependentă de Ministerul Justiției, Internelor și Victimelor de atunci.

După perioada în administrația Madrid, s-a întors la Ministerul Finanțelor, de unde venea, pentru a efectua funcțiile de consilier membru la Institutul de Studii Fiscale.

Armando Resino Sabater a încetat din viață în urmă cu un an. Timp de mai bine de un deceniu a fost Director General de Resurse Umane al Ministerului Sănătății. În noiembrie 2003 a fost numit șef al acestei poziții, pentru a îndeplini ulterior funcția de director general de resurse umane al Serviciului de Sănătate din Madrid, funcție care a servit în urmă cu șapte ani.

Cu o vastă experiență în lumea serviciului public, la care s-a alăturat 1973, a dezvoltat o carieră profesională de mai mult de 40 ani. De asemenea, a deținut și alte responsabilități cu diferite funcții în Președinția Guvernului, Ministerul de Interne și în Guvernul Civil din Valladolid. În anul 1997 este numit director general adjunct al Personalului Ministerului Muncii. A prestat servicii si in cadrul Agentiei Fiscale iar in 1997 este numit director adjunct Resurse Umane.

La 1999 este consilier tehnic al Departamentului de Personal al Consiliului Municipal Madrid înainte de a se muta la Serviciile de Relații de Muncă Departamentul Negociere și Condiții de Angajare. În 2001 este numit director al Serviciului de Poliție Municipală al Primăriei Madrid, rămânând în responsabilitatea menționată până la

. .

Ordinul Dos de Mayo este o recunoaștere instituită de Comunitatea Madrid și este cea mai înaltă distincție a acesteia. Poate fi acordat în diferitele sale grade persoanelor fizice, juridice și instituțiilor pentru acte sau servicii relevante pentru cetățeni.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid acordă doi angajați publici Ordinul Dos de Mayo postum