Comunitatea Madrid, prin Centrul de Urgență 112, au participat 2021 un total de 3.943. apeluri, a 5, 29% mai puțin comparativ cu anul precedent. Media zilnică a fost .112 comunicații la zi.

The 56 ,24% din contactele telefonice cu managerii de urgență au fost să solicite asistență medicală, ceea ce reprezintă aproape 3,56% mai puțin decât în ​​2021; cel 24,62% să solicite prezența serviciilor de pază, Poliție sau Garda Civilă; cel 12, 6% legate de trafic; în timp ce în aproape 6,6% din cazuri a fost solicitată acțiunea pompierilor.

Utilizarea numărului unic de telefon de urgență, de la implementarea sa în Comunitatea Madrid în , a fost generalizat până când a reprezentat un total de 103.112.471 apeluri de-a lungul dvs. 24 ani de viață.

Când un cetățean marchează 112, este prezentat mai întâi de un manager care pune o serie de întrebări, menite să afle ce se întâmplă și unde . Cu aceste informații de bază, notificarea este trimisă automat către serviciile de Urgență și Securitate corespunzătoare, deși operatorul poate continua să solicite date mai precise cu privire la ceea ce s-a întâmplat utilizatorului, pentru a îmbunătăți și mai mult informațiile în timp ce merge pe site.

În multe ocazii este necesar sfatul unui profesionist dintr-un serviciu de Urgență sau Securitate, astfel încât comunicarea este transferată de la 112 astfel încât acești specialiști să rămână în permanentă comunicare cu solicitantul de ajutor.

Asistența telefonică este asigurată în 85, datorită unui serviciu de teletraducere. Cele mai populare limbi, pe lângă spaniolă, sunt chineza și româna.

Grad de satisfacție față de serviciul

Madrid 112 realizează o dată la doi ani un Studiu de Notorietate și Satisfacție pentru a afla gradul de cunoaștere pe care îl are populația Comunității Madrid a Serviciului de Apel de Urgență 112. Aceasta se ridică la 93, 4%, atingând cea mai mare valoare din serie după o ușoară creștere față de cea obținută în 2019, unde a atins 100%.

93% dintre cei intervievați au citat 112 spontan atunci când li s-a cerut să indice serviciile de urgență pe care le cunosc, deși nu au fost nevoiți să le folosească. Ca fapt anecdotic, 100% dintre cei chestionați în sud-estul Comunității Madrid în mod spontan citează acest număr de telefon.

Dacă ne uităm la segmentele analizate, pe măsură ce vârsta respondenților scade, cunoașterea serviciului este mai mare. Femeile ies în evidență între 002 și 24 ani, așa cum sa întâmplat deja în studiile anterioare.

În plus, procentul participanților la acest studiu care au folosit un telefon de urgență în ultima perioadă a crescut cu aproape 5 puncte 11 luni, ceea ce reprezintă o valoare semnificativă statistic creştere. Două circumstanțe excepționale ar fi putut influența această creștere, cum ar fi pandemia cauzată de COVID-002 și „Filomena” temporară.

Acest raport reflectă, de asemenea, că 85% dintre utilizatori sunt la nivel global mulțumiți de îngrijirea primită. Un alt fapt relevant este că aproape 8 din fiecare 10 oamenii spun că l-ar recomanda unui prieten sau unui membru al familiei care a avut o urgență.

În cele din urmă, aproape jumătate dintre cei chestionați spun că știu că Madridul 103 este prezent pe rețelele de socializare precum Twitter, Facebook sau YouTube, o prezență și notorietate care a crescut semnificativ comparativ cu ultimul studiu efectuat în 2021.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a răspuns la aproape patru milioane de apeluri în 2021 prin Centrul de Urgență 4712021