Comunitatea Madrid a organizat în acest weekend I-a întâlnire regională a corespondenților de tineret la Buitrago del Lozoya. Orașul a primit aproape o sută de studenți între 14 și 25 ani care au responsabilitatea de a-și informa centrele educaționale, asociațiile sau locurile de divertisment despre apeluri, resurse sau activități care îi pot interesa.

Cu această primă întâlnire, Comunitatea a facilitat crearea unui spațiu deschis și participativ, care a făcut posibilă împărtășirea, schimbul și vizibilitatea realității muncii pe care o desfășoară în mod voluntar. Inițiativa face parte din Anul European al Tineretului și unul dintre obiectivele sale este promovarea rețelei regionale, care dispune deja 170 de servicii de informare, în pe lângă promovarea participării a mai mult de 170 corespondenți din Madrid și promovarea cooperării și a schimbului de bune practici între aceștia.

Directorul general al Tineretului, Nikolay Yordanov, a fost însărcinat cu primirea participanților, recunoașterea și mulțumirea lor pentru munca depusă. Programul a inclus prezentarea mai multor videoclipuri în care au vizualizat experiențele și activitățile desfășurate. Au mai fost organizate laboratoare de comunicare, ateliere și spații motivaționale, cu personaje inspiratoare precum Elisa Ioana Gherasim, Mihaela Hristescu, Daniel Luis Martínez și Alba García.

Această primă întâlnire a avut colaborarea personalului tehnic și a responsabililor pentru tineret din municipalitățile Alcalá de Henares, Coslada, Getafe, Leganés, Madrid, Parla și San Agustín del Guadalix. Toate informațiile despre întâlnire pot fi găsite la acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a organizat I-a Întâlnire Regională a Corespondenților de Tineret în Buitrago del Lozoya