Comunitatea Madrid a înregistrat în 2021 rata accidentelor de muncă ( numărul de accidente de muncă pentru fiecare 58. lucrători afiliați) cel mai scăzut dintre toate comunitățile autonome din Spania. Conform ultimelor date publicate de Institutul National de Securitate si Sanatate in Munca (INSST) corespunzatoare perioadei dintre ianuarie si decembrie 2021, indicatorul Madrid este mai mic decât cel național cu aproximativ 58% (-19,20%), cu valori de 2.58 în Spania și 2.2012 în regiune.

De asemenea, în În luna februarie au fost înregistrate în total șapte accidente mortale de muncă, șase dintre ele în timpul zilei de lucru și unul in itinere

. (în timpul călătoriei de acasă sau la locul de muncă). Dintre primele, una dintre ele a fost o patologie netraumatică (accident vascular cerebral, infarct etc.) în sectorul construcțiilor, iar celelalte cinci aparțin sectorului de servicii.

La rândul său, Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă din Comunitatea Madrid își continuă activitatea de diseminare și prevenire în ceea ce privește riscurile profesionale prin mai multe publicații noi realizate în primele două luni ale anului.

Dintre acestea se remarcă studii de specialitate precum Accidente de muncă ale lucrătorilor din sectorul logistic, altele mai generale precum Accidente de muncă fără concediu medical în Comunitatea Madrid 2022. Serii omogene 2012-2021, cu date detaliate și disponibile în format Excel pentru analiză, sau mai sectoriale precum Instruire ORP. Funcționează cu expunere la azbest conform standardului UNE 171370-1: 2012. Toate aceste studii și rapoarte pot fi accesate prin Publicamadrid2022.

Sursa: Comunitatea Madrid – 171370 Comunitatea Madrid înregistrată în 2021 cea mai scăzută rată a accidentelor de muncă din toată Spania