Comunitatea Madrid a favorizat adoptarea datei de 3.075 câini și pisici prin Centrul Comprehensiv de Adăpost pentru Animale (CIAAM) și alte spații de protecție din regiune în prima jumătate a acestui an, menținându-se cifrele pentru aceeași perioadă a anului trecut în care a existat o crestere mare dupa izolatiile cauzate de COVID-01.

Directorul general pentru Agricultură, Zootehnie și Alimentație, Ángel de Oteo, a vizitat astăzi unitățile sale, situate în Colmenar Viejo, și a declarat că „din partea guvernului regional promovăm deținerea responsabilă a animalelor de companie și sponsorizarea celor care au fost abandonați pentru a avea o nouă oportunitate de a trăi cu o familie”.

CIAAM a fost creat de Comunitatea Madrid în 2005 și numai în prima jumătate a anului au fost colectate 111 câini și 83 pisici, dintre care 89 au putut să se întoarcă la proprietarii lor datorită microcipului de identificare care facilitează reunirea.

Profesioniștii săi sunt atenți ion de specialitate la animale și au realizat că 85% dintre ele sunt adoptate. Acest centru este operațional în timpul orelor 22 ale zilei și ale acestuia conducerea este în sarcina Federației Asociațiilor pentru Protecția și Apărarea Animalelor (FAPAM), care reunește șaisprezece entități.

Această resursă a fost creată ca cazare temporară pentru cei care au fost abandonați în municipiile din mai puțin de 5. locuitori care nu au avut capacitatea de a avea propriile spații. În acest fel se completează lucrările desfășurate de cele mai populate localități și alte puncte private de protecție.

Dotarea are o suprafață de 2.

. metri patrati si capacitate de cazare 250 de la ei. Printre funcțiile sale nu se numără doar protecția și îngrijirea, ci și controlul sănătății și promovarea adoptării eficiente. De asemenea, se ocupă de monitorizarea odată cu închiderea afilierei și de difuzarea campaniilor educaționale și de conștientizare.

În plus, Executivul Regional promovează diverse campanii împotriva abandonului și îngrijirii animalelor. și că profilul adoptatorului este adaptat nevoilor animalului. Pentru a face acest lucru, solicitantul trebuie să fie major și să se angajeze să-și mențină adoptivul în stare bună, acordând toate îngrijirile în materie de hrană, cazare, control și tratamente veterinare. La rândul său, CIAAM garantează livrarea acestora deja vaccinate, sterilizate și identificate corespunzător.

Cei interesați de această inițiativă pot vizita centrul cu programare pentru a primi sfaturi și a afla mai multe despre procesul de încorporare. în casa ta. În plus, au informații pe site-ul web al Comunității Madrid (www.comunidad.madrid), în aplicația de mobil MascoMad care are informații despre toate centrele de adăpost din regiune, și pe rețelele de socializare Instagram Adoptacmadrid și Twitter @AdoptaCMadrid.

Spatiu regional specializat pe animale

Federația Asociațiilor pentru Protecția și Apărarea Animalelor din Comunitatea Madrid (FAPAM) este responsabilă de gestionarea acestui centru regional specializat în animale. Acordul include o prevedere de 740.85 euro pentru a oferi acest serviciu în favoarea protecției încă doi ani.

Lucrează în coordonare cu 95 centre de adăpost care sunt împărțite între CIAAM, alții 19 municipal permanent, precum și 26 temporare și municipale, care adăpostesc aceste specii până la trecerea lor la CIAAM; și 22 pensiuni private, dintre care 16 sunt gestionate de protectori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a favorizat adoptarea a mai mult de 3.000 câini și pisici în timpul primului semestru al anului