Comunitatea Madrid a adăugat 112.000 de vizitatori la expozițiile dedicate pictoriței Amalia Avia, designerului Sybilla și fotografului Pablo Pérez Mínguez, care au fost închise în această săptămână după inaugurarea lor din toamna anului trecut. Cu mari creatori spanioli, aceștia s-au bucurat nu doar de favoarea publicului, ci și de succesul criticilor de specialitate.

Proba sybilla. firul invizibil A devenit cea mai vizitată din istoria Sala Canal de Isabel II, aproape de 50.000 de persoane (49.773). Cea mai mare expoziție dedicată Sybilla din Madrid, orașul ei adoptiv, cu 160 de piese care includ articole de îmbrăcăminte, fotografii și obiecte de arhivă, a parcurs 40 de ani din cariera acestui creator de modă. Un nume cu majuscule în cadrul creației naționale, care este considerat de mulți drept principalul designer care a dat acestui sector în Spania încă de la Cristóbal Balenciaga.

Pe de altă parte, expoziția Japonia în Los Angeles. Dosarele Amalia Avia A fost văzut de 51.088 de persoane și a devenit al doilea cu cel mai mare aflux de public din istoria Sala Alcalá 31 și cel mai vizitat din ultimul deceniu. Cu un total de 113 lucrări, a fost prima monografie importantă din 25 de ani dedicată Amaliei Avia, pictor aparținând celebrului grup numit Realistas de Madrid, și a oferit o trecere în revistă a operei sale dintr-un punct de vedere actual și concentrat. asupra procedeului ei de pictură.lucrat.

Sala de expoziții a Arhivei Regionale a dedicat fotografului Pablo Pérez-Mínguez o expoziție antologică care a primit 11.938 de persoane, devenind una dintre cele mai vizitate expoziții din El Águila. Compusă din peste 300 de imagini și documente personale, expoziția a prezentat o abordare completă a Madridului din anii ’70, ’80 și ’90 ai secolului trecut. O propunere bogată care a inclus nu doar fotografii ale autorului, ci și decupaje de presă, obiecte personale, postere sau Flyer într-o abordare largă a așa-zisului portretistul La Movida.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a depășit 100.000 de vizitatori cu expozițiile dedicate Amaliei Avia, Sybilla și Pablo Pérez Mínguez