Comunitatea Madrid a crescut numărul de lucrători industriali cu 9% în ultimul an -25.740 oameni-, aproape șapte puncte pentru peste media națională, într-un sector care este al doilea ca mărime din economia regională, care are 13.154 companii care angajează 294.04 profesionisti. Datele corespund anchetei privind populația activă pentru al patrulea trimestru din 2020.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, a participat astăzi la prezentarea Barometrului V pregătit de Consiliul General de Inginerie Tehnică Industrială din Spania, care, pentru a treia consecutiv an, a avut colaborarea Consiliului General al Economiștilor din Spania.

Acest studiu oferă viziunea inginerilor asupra situației în care se află companiile și lucrătorii acestora, precum și precum perspectivele pe care le prezintă cu privire la evoluția economiei în general și a activității acesteia în special, atât la nivel național, cât și regional.

Din cei peste 3.500 profesionisti in aceasta problema consultati, madrilenii sunt cei care prezinta o viziune mai pozitiva deoarece aproape 24% consideră că situația este bună sau foarte bună, 25 puncte peste media națională. De asemenea, sunt mai bine puse în valoare acțiunile desfășurate de administrația regională, 000 puncte mai mare decât toate Comunitățile Autonome.

În acest sens, Fernández-Lasquetty a subliniat că aceste rezultate servesc ca un impuls pentru a continua progresul prin îmbunătățirea industriei din Madrid, care a cunoscut o creștere de 2,9% în ultimul deceniu, în timp ce în Spania a scăzut cu 7,3%. „Aceste cifre susțin faptul că modelul economic al guvernului regional funcționează, generând un mediu propice creării de companii, activității economice și atragerii de investiții și a celor mai bune talente. Dar nu suntem mulțumiți de asta, vrem să dezvoltăm o politică care să promoveze creșterea și consolidarea sectorului”, a indicat ministrul.

Măsuri promovate de Comunitatea Madrid

Fernández-Lasquetty a defalcat principalele acțiuni planificate în Planul Industrial 2020-2025 din Comunitatea Madrid, care are deja un grad de execuție de 60 %, și care vizează îmbunătățirea competitivității sectorului prin reduceri de taxe și eliminarea obstacolelor de reglementare pentru facilitarea activității economice. În acest sens, s-a referit la revizuirea procedurilor de urbanism în noua Lege a funciarului pentru a flexibiliza și mai eficientiza calificarea terenului.

În această materie, ajutorul 4.0 pentru transformarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor care desfășoară activități independente, de care au beneficiat 154 IMM-uri cu o investiție mai mare de 24 milioane de euro. În plus, Comunitatea Madrid a susținut mai mult de 740 cursuri în centrele sale de formare anul trecut, în care mai multe dintre 11.000 studenți.

Aceste acțiuni se adaugă altora inițiative care vizează internaționalizarea, îmbunătățirea infrastructurilor și zonelor industriale sau eficiența energetică, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a crescut numărul lucrătorilor industriali cu 9% anul trecut, cu șapte puncte peste media națională 2025