Comunitatea Madrid a acordat deja asistență pentru 9.445 Refugiați ucraineni, cu activarea 32.206 servicii în Biroul de Asistență și Asistență pe care guvernul regional le-a instalat în Spitalul Public Enfermera Isabel Zendal de când a început sosirea acestor persoane în regiune. Dintre ei, 23% sunt legate de sănătate, 18% cu Transport, 12% cu Angajare și 3% cu Educație.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a explicat aceste date în timpul vizitei sale la dispozitiv, odată ce 40 zile de la lansarea sa și a prezentat un bilanț al beneficiilor publice care le sunt oferite, precum și informații despre profilul cetățenilor care au accesat această resursă.

În opinia sa, Regia Autonomă „a arătat, într-o perioadă scurtă de timp. de timp, de timp, să fim la înălțimea enormului spirit de solidaritate pe care l-a dat dovadă societatea madrilenă în fața crizei umanitare foarte grave suferite de poporul ucrainean”. În plus, el a făcut un nou apel „către toți madrilenii pentru ca solidaritatea și cooperarea extraordinară demonstrată de la începutul invaziei” să nu scadă și i-a încurajat să continue să furnizeze ajutor și material umanitar zonei de conflict”. mai necesar decât niciodată”.

Până acum, Executivul Autonom a derulat proceduri cu un total de 9.445 ucraineni, dintre care 8.442 au fost tratate personal la Cabinetul Spitalului, care rămâne deschis pe perioada 23 ore ale zilei. De asemenea, datorită telefonului gratuit 873 822 822, a participat exclusiv în limba ucraineană, 4 au fost procesate. 700 apeluri.

Resursele puse la dispoziție acestor persoane le-a facilitat eliberarea a 8.873 documente de sănătate publică și 7.

. Carduri gratuite de transport public (TTP), cu o durată de 17 zile prelungibile pentru aceeași perioadă. De asemenea, au fost școlarizați în centre de învățământ publice 2.44 minori și 176 adulți. În plus, 455 oamenii au făcut uz de locurile disponibile în pensiuni și reședințe ale publicului rețeaua administrației regionale.

Pe de altă parte, 969 oamenii au înregistrat la oficiile de ocupare a forței de muncă pentru a primi cursuri de orientare și formare profesională pentru angajare, inclusiv cursuri de spaniolă.

Profilul persoanelor strămutate în Comunitatea Madrid

Despre profilul populației asistate în Biroul Zendal, López a raportat că 38,8% dintre cetățenii ucraineni au între 18 Y 43 ani; cel 32 .5%, între 6 și 15; cel 12,2%, mai mult de 40; si 11,4%, până la 5 ani. De asemenea, 7 din fiecare (cel 70%) sunt femei. Această cifră crește la 8 din fiecare dacă numai persoane mai în vârstă de 18 ani.

În domeniul formare și educaționale, 40, 7% dintre cei frecventați susțin că au o diplomă universitară și 44,5% au absolvit studii medii. În țara dvs. de origine, 15, 3% dintre nou-veniți au lucrat ca economiști, consilieri financiari, analiști, auditori sau auditori; 9,7% în sectorul sănătății; 9% ca ingineri industriali, civili, silvici sau agronomi; 8,8% în ospitalitate și 4,4% în construcții. Pe de altă parte, 4,7% au ocupat funcții de conducere.

În ceea ce privește distribuția geografică, 50, 7% locuiesc într-una dintre cele mai populate zece municipalități din regiune, evidențiind orașul Madrid (38,7%), Parla (4.2 %), Alcorcón (3,3%), Getafe și Alcalá de Henares (3,2%).

Prin urmare, profilul corespunde unei femei, cu vârsta cuprinsă între

Y 50 ani și sub sarcina lor. Nivelul său de pregătire este ridicat (are studii universitare sau studii medii) iar în țara sa exercită o profesie calificată.

Aproape 700 tone de ajutor umanitar

Solidaritatea madrilenilor cu poporul ucrainean, centralizată de Executivul Autonom în centrul logistic al Spitalului Public de Nursing Isabel Zendal , s-a concretizat până acum în transportul de 455 tone de ajutor umanitar, de la peste jumătate de mii de donatori (municipalii, școli, asociații, instituții și ONG-uri, printre altele).

Toate datele prezentate astăzi de ministrul Președinției, Justiției și Internelor al guvernului regional va face parte dintr-un raport care va fi actualizat periodic și va fi publicat pe Portalul Transparenței și pe pagina comunidad.madrid/ukrania.

Sursa: Comunitatea Madrid – 9000 Comunitatea Madrid a oferit deja asistență pentru mai mult de 9. 000 Refugiații ucraineni în primele 40 zile ale Biroul de asistență și service Zendal