Comunitatea Madrid a inaugurat astăzi în municipiul Las Rozas de Madrid este primul sediu al clusterelor înființate de guvernul regional pentru a promova digitalizarea în regiune. Este centrul care va aplica tehnologia pe Internet of Things (IoT) și al cărui 15 companii care lucrează din luna mai a anului trecut pentru a lansa proiecte legate de acest domeniu.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, însoțit de primarul orașului, José de la Uz, a vizitat acest spațiu amenajat în centrul cultural El Cantizal (Calle KÃ plopi,

). Mai exact, proprietatea împarte o locație cu HUB-ul 128 al Consiliului Local Roceño, dedicat dezvoltării de activități și inițiative pentru promovarea și formarea talentelor, inovației și antreprenoriatului.

✀ Cu tehnologie IoT, vom obține o mai bună înțelegere a operațiunilor dintre sistemele complexe care guvernează orașele inteligente: parcuri și grădini, mobilier urban, sisteme de reglementare a traficului și transport public, printre altele, care vor permite madrilenilor să le folosească mai eficient și mai durabil— 128;, a asigurat Izquierdo.

Prin urmare, ei fac parte din acest cluster: LG Electronics Spania ; Las Rozas inovează; ADMIRA; Madrid digital; Turnul american; CEIM; CISCO; și CROWE. Mai participă: ESADE Business School, FCC, IMDEA Software, IMDEA Networks, Fundación madri+d, J&A Garrigues, KPMG, S2, Telefónica, Universidad Complutense de Madrid, Universidad Politécnica de Madrid și Viarium Ingeniería.

În cele din urmă, Izquierdo a explicat că, începând de anul viitor, la această tehnologie vor începe să se aplice cazuri de utilizare și că grupurile de lucru create în toate clusterele vor lucra în colaborare, în așa fel că toate sunt interconectate între ele. A