Ministerul Sănătății din Comunitatea Madrid a identificat alte cinci cazuri la minori – cu vârsta cuprinsă între 1 și 15 ani– afectat de hepatită acută severă non-AE, de origine necunoscută, în cadrul investigației efectuate de Direcția Generală de Sănătate Publică pentru depistarea, din ianuarie anul trecut, a celor care îndeplinesc criteriile de alertă de sănătate.

Comunitatea Madrid a comunicat Ministerului Sănătății un număr total de opt copii diagnosticați în primele patru luni ale acestui an, care au fost tratați în spitale publice în regiunea. Șase au fost externate până acum, dintre care trei au necesitat internare la UTI și unul pentru transplant de ficat, în timp ce alți doi, diagnosticați mai recent, rămân internați. Toate evoluează favorabil.

Cercetarea este realizată ca răspuns la alerta sanitară internațională de la jumătatea lunii aprilie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ca urmare a volumului populația de copii afectată din Marea Britanie. Conform ultimelor criterii actualizate ale acestei organizații, un caz este considerat a fi un pacient cu vârsta cuprinsă între 0 și 16 ani, cu hepatită acută severă (internare în spital) și cu simptome negative de laborator pentru virusurile hepatitei (A, B, C, D și E) și/sau cu transaminaze crescute. Odată cu actualizarea este previzibilă detectarea de noi pacienți.

În conformitate cu reglementările internaționale de sănătate, Direcția Generală de Sănătate Publică a alertat sistemul de sănătate din Madrid, în special unitățile de terapie intensivă pediatrică, în pentru a identifica posibile cazuri, retrospectiv din ianuarie anul trecut, și au fost informați cu privire la noile criterii.

Primele investigații pe arena internațională indică faptul că această boală nu are legătură cu COVID -16 vaccinare sau la cazurile de infecție. Cea mai plauzibilă ipoteză este o origine infecțioasă. Principalele simptome sunt durerile abdominale, vărsăturile sau icterul (îngălbenirea pielii).

Sănătatea indică faptul că principalele măsuri preventive sunt spălarea mâinilor și igiena generală. În plus, recomandă consultarea cu medicul pediatru dacă minorul debutează cu simptome care se agravează în câteva zile. De asemenea, amintiți-vă că copiii ar trebui să primească numai medicamente sau doze prescrise de medicul sau pediatrul lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea identifică cinci noi cazuri la minori cu hepatită acută de origine necunoscută, tratați din ianuarie în spitalele publice din regiune