Comunitatea Madrid a creat Rețeaua Madrid de orașe universitare pentru a recunoaște contribuția socială și economică a acestor spații educaționale, precum și pentru a promova dezvoltarea de acorduri cu companiile și agenți legați de cultură care oferă beneficii și reduceri la planuri legate de agrement și mediu.

La prezentarea acestei inițiative a intervenit ministrul Educației, Universităților, Științei și purtătorul de cuvânt, Enrique Ossorio, la care au fost prezenți și reprezentanți ai orașelor care fac parte. Echipa de lucru este formată din membri din 43 municipalități care au campusuri sau spitale legate de un centru academic. Mai participă și Federația Municipiilor din Madrid și Fundația madri+d, aceasta din urmă fiind entitatea care va coordona proiectul.

Madrid este regiunea cu cele mai multe facultăți din Spania și cea mai mare comunitate universitară din țară, cu mai mult de 400.. oameni din rândul studenților, profesorilor și cercetătorilor și personalului din administrație și servicii. Dintre mai mult de 400. studenți, aproximativ 60% sunt școliți în entități publice, 20% în privat și restul în spații alocate și îndepărtate.

La fel , Găzduiește șase universități publice pe teritoriul său: Alcalá, Autónoma, Carlos III, Complutense, Politécnica și Rey Juan Carlos și 13 privat: Alfonso X el Sabio, Antonio de Nebrija, Camilo José Cela, CEU San Pablo, Europea de Madrid, Francisco de Vitoria, Internacional Villanueva, Pontificia de Comillas, UDIMA, ESIC, CUNEF, Internacional de la Empresa și UDIT, pe lângă sediul UNED, care reprezintă cea mai mare concentrație de studenți din Spania și una dintre cele mai mari din Europa.

Planul de promovare UNInMadrid

Această inițiativă a guvernului regional face parte din a planului de promovare a Universităților UNInMadrid 2022, care își propune să creeze cea mai bună platformă de învățământ superior din lume în limba spaniolă. Rucsacul digital face, de asemenea, parte din același proiect, un program de formare de pionierat pentru a îmbunătăți abilitățile digitale ale tinerilor și a le îmbunătăți angajabilitatea.

În acest an, Guvernul Regional a crescut buget în universități 6,7% față de anul precedent, ajungând la 1.055 milioane euro. La fel, subvențiile acordate acestor centre au crescut cu 4,6%, cu o investiție totală de 43,2 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – 400 Comunitatea creează Rețeaua Madrid de orașe universitare pentru a recunoaște contribuția economică și socială a învățământului superior