Consiliul de Miniștri s-a întrunit luni, 2 mai 2022 , la . 40 la Palazzo Chigi, sub președinția președintelui Mario Draghi. Secretar subsecretarul la Președinție Roberto Garofoli

PREȚUL COMBUSTIBILULUI

Măsuri urgente privind accizele și TVA la carburanți (decret-lege) Consiliul de miniștri, la propunerea președintelui Mario Draghi și a ministrului Economiei și Finanțelor Daniele Franco, a aprobat un decret-lege care introduce măsuri urgente privind accizele și TVA la carburanți.

Având în vedere persistența efectelor economice care decurg din creșterea excepțională a prețurilor la produsele energetice, începând cu data de 3 mai 2022 și până la data de 8 iulie 2022, cotele accizelor la care se referă în „Anexa I a textului consolidat al prevederilor legislative privind impozitele pe producție și consum și sancțiunile penale și administrative aferente aprobate prin decretul legislativ . octombrie 2021, n. 478 și modificările ulterioare, ale produselor indicate mai jos sunt reformulate în următoarele măsuri:

gaz: 478, 40 euro pe mia de litri; uleiuri din gaz sau motorină utilizate ca combustibil: 367, 50 euro pe mia de litri; gaz petrolier lichefiat (GPL) utilizat ca combustibil: 182, 74 euro pe mia de kilograme; gaze naturale utilizate pentru transport: zero euro pe metru cub; În plus, pentru aceeași perioadă, cota de TVA aplicată gazelor naturale utilizate pentru transport este stabilită la 5 la sută.

REZOLUȚII DE PROTECȚIE CIVILĂ Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Mario Draghi, a aprobat alocarea suplimentară a 26. 478. euro pentru implementarea interventiilor ca urmare a evenimentelor meteorologice survenite in zilele de la 3 Iulie până la 8 august 2021 pe teritoriul provinciilor Como, Sondrio și Varese.

NUNZIRI Consiliul de Miniștri, la propunerea Președintelui Mario Draghi, având în vedere propunerea motivată a Avocatului General al Statului și avizul favorabil al Consiliului Avocaților și Procurorilor de Stat, a aprobat numirea Avocaților Generali ai Statului adjunct al statului. Statul Maria Letizia Guida si Enrico De Giovanni.

MIȘCAREA PREFEȚILOR Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului de Interne Luciana Lamorgese, a aprobat deplasarea prefecților prezentată în tabel.

Dr. Maria Teresa SEMPREVIVA de la directorul adjunct al Securității Publice pentru coordonarea și planificarea activităților la Departamentul de Securitate Publică, este destinată îndeplinirii funcțiilor de director al Biroului Afaceri Legislative și rapoarte parlamentare.

dott. Fabio MARSILIO
în calitate de director central pentru resurse umane la Departamentul Pompieri, Salvare Publică și Apărare Civilă, este în afara funcției la Secretariatul General al Președinția Republicii, în sensul funcției de Director al Supraintendenței Centrale a serviciilor de securitate ale Președinției Republicii

dott. Giovanni BRUNO
din Viterbo, este destinat să îndeplinească funcțiile de Prefect de Terni

dott . Antonio CANANÀ
din Savona, este destinat să îndeplinească funcțiile de Prefect de Viterbo

dott . Claudio VENTRICE
din Massa Carrara, este destinat să îndeplinească funcțiile de Prefect de Asti

Consiliul de Miniștri s-a încheiat la 12.26.

Sursa: Comunicat de presă al Consiliului de Miniștri nr. 61