Compania catalană DEIMA (Manresa, Bages) a dezvoltat un sistem de realitate virtuală pentru a optimiza întregul lanț de producție a mașinilor industriale, de la conceptul de proiectare până la validarea prototipului sau întreținerea odată este în funcțiune. Producătorul, care lucrează în principal pentru industria auto, electronică și farmaceutică, dezvoltă și produce mașini industriale de la proiectarea inițială până la asamblare, validare și punere în funcțiune la domiciliul clientului.

DEIMA a avut sprijinul a ACCIÓ -agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului de Afaceri și Muncă- prin Cupoane Industrie 4.0 . Aceste granturi, incluse în programul ProACCIÓN 4.0 , sunt destinate diagnozei și implementării de noi tehnologii în procesele industriale.

L Compania din Manresa a introdus realitatea virtuala in proiectele sale de proiectare si fabricare de utilaje industriale, de exemplu, pentru aparatele de sudura cu bara de protectie cu ultrasunete automate din sectorul auto. În acest fel, facilitează implementarea proiectării conceptuale asistate de calculator sau vizualizarea prototipurilor virtuale.

Mariona Lozano, asistent director DEIMA, subliniază că „ utilizarea realității virtuale permite simularea asamblarii și demontării componentelor în așa fel încât să existe o îmbunătățire clară în detectarea neconformităților înainte de fabricarea produsului ”.

De asemenea, adaugă el, această tehnologie facilitează testele de întreținere și prevenirea eventualelor probleme în implementarea serviciului ”. Pentru Lozano, toate acestea facilitează „ proiecte de inginerie colaborativă cu generarea de medii de lucru comune de către echipele implicate și situate în diferite locații ”.

Prin directiva DEIMA, unul dintre principalele avantaje a utilizării realității virtuale în întregul proces de definire și fabricare a mașinilor industriale este „ puterea perfectă designul după testarea cum ar fi asamblat în aceeași fabrică ”. În acest sens, indică, „ a vizualiza într-un mod virtual rezultatul final al produsului în mediul său de utilizare permite și implementarea dintre modificări accelerează producția și reduc costurile de producție ”.

A În plus la proiectul de aplicație de realitate virtuală, DEIMA a dezvoltat și software de inteligență artificială care este integrat în lanțuri de roboți colaborativi. În ambele cazuri, implementarea acestor tehnologii a fost realizată cu sprijinul Cupoanelor Industry 4.0 și colaborarea consilierilor în acest domeniu acreditați de ACCIÓ. „ Aceste granturi au fost un înainte și un după pentru a ne asigura că putem implementa tehnologie de ultimă oră ca o afacere mică. Ne-a dat fermitate și liniște sufletească să putem face lucrurile corect ”, spune Lozano. DEIMA, o afacere de familie fondată pe 419933 de Josep López Gual, este condusă în prezent de a doua generație cu Jordi López Cayuelas, fiul fondatorului, în calitate de director general. Născut ca inginer proiectant de mașini industriale, a crescut și a evoluat pentru a integra toate fazele procesului de producție al proiectelor, de la proiectarea inițială până la fabricarea finală a fiecărei mașini cu propria sa navă dedicată în întregime acestei sarcini.

Această evoluție a permis companiei din Manresa, dedicată în mare parte industriei auto și cu o prezență în creștere în sectoarele electronice și farmaceutice, să devină furnizor pentru unele dintre principalele companii globale din aceste domenii. și își extind vânzările în străinătate.

În prezent, compania concentrează aproximativ unul 40% din cifra de afaceri la export, concentrată pe piețele din Germania, Regatul Unit și Portugalia. Situata in zona industriala Bufalvent din Manresa, DEIMA are muncitori) si a obtinut sigiliul de ‘ IMM inovator” al Ministerului Științei și Inovării.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat Facebook @acciocat Linkedin ACȚIUNE ACȚIUNE pe Youtube 419933 Sursa: Compania catalană DEIMA creează un sistem de realitate virtuală pentru proiectarea utilajelor industriale și întreținerea de la distanță