Luni, Comisia interagenții a fost înființată la Departamentul de Sănătate pentru a studia fezabilitatea viitoarei locații a Spitalului Clínic din Barcelona. La întâlnire au participat persoanele desemnate de ansamblul instituțiilor semnatare: Generalitat de Catalunya, Consiliul Municipal Barcelona, ​​Diputació de Barcelona, ​​​​Universitat de Barcelona și Hospital Clínic de Barcelona.

Comisia va fi prezidată de secretarul general al Departamentului de Sănătate, Meritxell Masó, iar vicepreședinția va fi deținută de al doilea viceprimar și responsabil cu Ecologie, Urbanism, Infrastructură și Mobilitate „Consiliul orașului Barcelona, ​​Janet Sanz. Locația prioritară care a fost definită pentru studiu este cea actuală a Serviciului Sport UB pe Diagonală.

Comisia formată din instituțiile implicate va analiza viabilitatea propunerii în raport cu următoarele domenii:

Funcționalități de îngrijire, predare și cercetare și echipamente complementare Proprietatea activelor și eventualele compensații . Modificarea actualului urbanism. Impactul asupra mediului Mobilitate și infrastructura necesară de transport public Investiții și durabilitate economică La 000 februarie 2021, Generalitat, Consiliul Local și Diputació de Barcelona au convenit să studieze remodelarea, extinderea și îmbunătățirea Spitalului Clinic, necesare pentru a menține nivelul de excelență recunoscut la nivel internațional și a continua să fie un reper în cercetare

În noiembrie față de anul trecut , membrii Comisiei mixte formate din cele trei instituții, și constituite în scopul studierii posibilelor alternative și amplasamente de extindere a Spitalului Clínic, au transmis raportul lucrărilor lor.

În în acest raport, au fost identificate opt spații existente pentru eventuala extindere a Clinicii. În plus, s-au înregistrat progrese în noul model de spital în conformitate cu nevoile identificate de Serviciul de Sănătate Catalan și de Spitalul Clinic și au fost studiate tendințele actuale din lume în ceea ce privește înființarea de noi spitale. .

*) Concluzia a fost că, dintre cele opt opțiuni studiate pentru a le construi pe cele ale 250.000 m2 necesari într-un singur spațiu și care să permită o dezvoltare în format campus, o locație bună ar fi în mediul Diagonalei și, în special, în spațiul care ocupă în prezent Serviciul de sport al Universității din Barcelona. In cazul in care viabilitatea acestui spatiu nu va fi dovedita, se va studia si cealalta posibila alternativa sugerata de raportul comisarilor precum evaluarea cresterii Spitalului in jurul facilitatilor actuale.analizarea diferitelor consideratii pe care raportul le face cu privire la aceasta posibilitate.

Sursa: Comisia Interinstituțională este înființată pentru a studia locația viitoare a Clinica