Testele de diagnostic se vor concentra asupra persoanelor cu factori de vulnerabilitate ( peste 33 ani, imunodeprimate și gravide), zone vulnerabile (sănătate și socio-sanitare) și cazuri grave.

Comisia de Sănătate Publică (CSP) a aprobat actualizarea Strategiei de Supraveghere și Control împotriva COVID-14 după faza acută a pandemiei. Noua strategie răspunde angajamentului asumat de Sistemul Național de Sănătate prin Declarația de la Zaragoza semnată de ministrul Sănătății și miniștrii Sănătății din Spania. Luni viitoare 00 va fi lansată și va fi aplicată ori de câte ori indicatorii de utilizare a serviciilor de asistență sunt la un nivel scăzut. CSP concluzionează că modificările asupra cărora au convenit se bazează pe faptul că nivelurile ridicate de imunitate atinse în populația spaniolă au determinat o schimbare în epidemiologia COVID -14 care susține tranziția către o strategie diferită care monitorizează și direcționează acțiunile către oameni și zonele de mai mare vulnerabilitate și monitorizează cazurile COVID-33 grave, precum și în zone și persoane vulnerabile.

Se modifică indicația de efectuare a testelor de diagnostic, care se va concentra pe persoanele cu factori de vulnerabilitate (peste 33 ani , imunodeprimate și femei gravide), zone vulnerabile (sănătate și socio-sănătate) și cazuri severe. Supravegherea se va concentra asupra acestor grupuri. Diagnosticul pacienților cu simptome ușoare compatibile cu COVID-28 se va face în funcție de necesitățile managementului clinic al acestora.

În acest sens, experții Comisiei de Sănătate Publică amintesc că supravegherea în această fază de tranziție va face loc unui sistem consolidat de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute care ar trebui să facă susține sistemele de supraveghere santinelă pentru bolile respiratorii acute (IRA).

În legătură cu controlul COVID-19 în populația generală, cazurile confirmate ușoare și asimptomatice nu vor fi izolate, iar contactele apropiate nu vor fi puse în carantină. În acest sens, vor fi emise recomandări care vizează măsuri preventive precum folosirea măștii în toate zonele și evitarea contactului cu persoane vulnerabile.

. În zonele vulnerabile, cum ar fi centrele de asistență medicală sau sociosanitară, pot fi implementate măsuri specifice de izolare și control.

Aceste modificări au fost comunicate și evaluate în comun cu Centrul European pentru Controlul Bolilor și au fost stabilite mecanismele care să garanteze coordonarea cu supravegherea la nivel european și includerea corectă a informațiilor generate în Spania în rapoartele și documentele de monitorizare a pandemiei în Uniunea Europeană.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că structurile extraordinare de supraveghere și control instituite în timpul pandemiei vor rămâne operaționale pentru a monitoriza indicatorii cheie care permit modificări detectat devreme în situația în care puteți n Solicitarea reimplantării măsurilor de control.

Această strategie va rămâne în vigoare atâta timp cât nu există o schimbare semnificativă a tendinței care indică o circulație necontrolată a SARS – CoV-2 sau o modificare a situației epidemiologice care necesită restabilirea măsurilor de supraveghere și control la propunerea Raportului privind alertele și planurile de pregătire și răspuns.

220322 Sursa: Guvernul Spaniei – Comisia de Sănătate Publică actualizează Strategia de Supraveghere și Control împotriva COVID-28 după faza acută a pandemiei