Elevii înscrişi la cursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească din Campo de Criptana au participat, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la 3 spectacole de colinde. S-au pregătit temeinic pentru a apărea în faţa unui public numeros şi prima apariţie au avut-o în cadrul unui spectacol contra cost desfăşurat la teatrul din localitate.

A fost vorba despre un eveniment la care au participat şi elevii spanioli, alături de cei români şi pentru care au fost puse în vânzare bilete de intrare. Contravaloarea acestor tichete a fost ulterior donată unei asociaţii caritabile din Campo de Criptana.

Colinde precum „Iată vin colindători”, „Sorcova” sau „Colinduţa nu-i mai multă” au impresionat publicul spaniol, uimit de veselia cântecelor noastre tradiţionale. Într-o altă aparţie pe scenă, elevii români au interpretat colindele în faţa elevilor din Colegiul Virgen de Criptana, în timp ce în spatele lor erau proeictate imagini corespunzând obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti de iarnă.

Cel de-al treilea spectacol la care au participat micuţii a fost la Colegiul Domingo de Miras din Campo de Criptana, reprezentaţie ce a inclus atât recitare de versuri, cât şi intonarea a 7 colinde. Profesoara care i-a îndrumat, Angelica Neag spune că elevii săi au dorit să împrătăşească bucuria colindatului cu toţi prietenii şi cei dragi pe care i-au vizitat ulterior, dar şi cu întreaga comunitate românească prezentă la slujba oficiată în a doua zi de Crăciun în Alcazar de San Juan.