Cititorul nu se naște, se face. Și se face citind acasă, la școală, la institut, pe plajă… sau oriunde are loc acea întâlnire magică dintre o persoană și o carte. Posibilitatea ca această legătură să progreseze în mod adecvat datorează mult promovării lecturii și dintre diferitele instrumente care există pentru a ne invita la citire, cluburile de lectură au devenit o opțiune din ce în ce mai atractivă.

Deși practicarea grupului lectura datează din antichitate, este din deceniul 1980 când la noi cluburile de lectură au început să fie promovate mai sistematic până când au devenit populare astăzi, datorită avantajelor internetului și noilor tehnologii. Bibliotecile publice au avut o contribuție semnificativă la aceasta, datorită implicării unor oameni precum Pilar Matías, directorul Bibliotecii Municipale La Elipa și coordonatorul El club de los gato încă de la crearea sa, un club virtual de lectură al Bibliotecilor Publice din Madrid. , care se află la a șaptea ediție și la care vă puteți înscrie până la 28 din septembrie prin acest formular.

Așa rezumă Pilar Matías ce vor găsi cititorii într-un club ca acesta: „Bucură-te la maximum citind, scoateți tot sucul din ea. Alții te învață mereu aspecte pe care nu le-ai văzut. Iar atunci când gândești, vorbești sau scrii despre o lectură, îi dai mai multă dimensiune și, în același timp, îți structurezi și îți construiești gândul”.

Tradiția merge mână în mână în The Cat Club. (citirea unei cărți și schimbul de impresii cu alți cititori) și inovație (formatul este digital, iar întâlnirile dintre cititori sunt virtuale). Are trei săli de lectură și, ca și în edițiile anterioare, tema uneia dintre ele se va învârti în jurul orașului Madrid, cu clădirile sale, poveștile sale, misterele sale și locuitorii săi, ceea ce va permite cititorilor să descopere ceva nou despre capitală. . În această ediție, această cameră este ‘Octombrie neagră: cea mai sângeroasă mișcare’, dar clubul mai are, ‘Nebunia este un punct de vedere și de lectură”, unde lecturile propuse abordează problema sănătății mintale și o a treia, „Cel mai mult dintre cele mai” , dedicat noutăților literare. Aveți toate informațiile despre lecturile fiecărei camere în acest link.