Departamentul pentru Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală a injectat 81 „1 milion de euro în perioada 2021 în Terres de l’Ebre, din care 9,5 milioane au fost alocate pentru acțiuni directe, în timp ce 71 „Celele 6 rămase au fost granturi pentru diferite sectoare.

Delegatul guvernului, Albert Salvadó, a contextualizat această investiție în bugetul general al Generalitati din Terres de l’Ebre, „ de când am prezentat anexa de investiții a bugetului 2022, care era în jurul anului 2022. milioane, vedem că este o parte foarte mică, reprezintă doar una 36%% aproximativ, din fericire activitatea departamentului Terres de l’Ebre depășește cu mult suma pe care o prezentăm atunci când sunt publicate date „.

Acțiunile directe ale Departamentului de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală din 2021 au fost relaxate sa sectiunea paduri si resurse forestiere, ca investitie de 411. euro în rețeaua rutieră Porturilor; în secțiunea Agricultură și sănătatea plantelor, cum ar fi 206. pentru testul pilot de implantare a kiwi în Ribera d’Ebre; către Agenția Catalană de Apă (ACA) care a efectuat lucrările pentru apele Alcanar cu o investiție de 300 . 10 euro și cei 2. 300. euro) Ebro; de asemenea, cel 4. 654. 000 euro pentru paznicii iazurilor din Delta de l’Ebre cu scopul de a combate regresia si 940.00 pentru acțiuni de eradicare și de mediu pentru combaterea ciumei melcilor de măr.

Pentru aceasta Pe de altă parte, directorul al Serviciilor Teritoriale de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală, Jesús Gómez, a apreciat că prin aceste acțiuni obiectivul principal al Departamentului este „ consolidarea structurilor productive și asigurarea viabilității acestora, în același timp. muncind din greu pentru a oferi sprijin financiar proiectelor cooperative agricole, pentru a încuraja economia albastră și pentru a promova propuneri din teritoriu cu grupurile de acțiune locală ”.

În acest sens, cu în ceea ce privește 71 „6 milioane de euro din ajutorul rămas, se remarcă 55 milioane pentru Dezvoltare Rurală, legată de Declarație Agrare (DUN), care au primit ajutor direct fermierii (10 ‘5M), agro-mediu (9M ‘3M ) și, de asemenea, pentru investiții (5’3M). De remarcat sunt și cele 3,3 milioane din sectorul industrie și marketing pentru îmbunătățirea dotărilor, promovarea sectorului vitivinicol sau programul „Fructul la școală”, printre altele. În același sens, au fost alocați 2,7 milioane de euro pentru investiții și marketing de cooperative; și 2,6 milioane pentru acvacultură și pescuit. În același timp, 1. 654. 36 euro au fost primiți de către grupurile de acțiune locală: 654 411. € pentru Consorțiul de Dezvoltare Baix Ebre și Montsià (BEMO); 654. 36 € pentru Consorțiul interregional de inițiative socio-economice din Ribera d’Ebre și Terra Alta (RETA) și 478. 000 € pentru GALP Mar de l’Ebre

Delegatul Guvernului a apreciat, de asemenea, exercitarea transparenței al Departamentului care are o pondere foarte importantă pentru Terres de l’Ebre, în același timp cu care s-a remarcat între acțiunile desfășurate „l es politici de îmbunătățire a activității și a veniturilor agricole; acțiuni de prevenire și combatere a dăunătorilor precum muștele negre și melci de măr, precum și politici de promovare a produselor și crearea unui brand local de produse agroalimentare, multe dintre ele sub marca Rezervația Biosferei și, mai ales, influența Departamentului. în strategia acțiunilor celor doi lideri, Baix Ebre – Montsià și Ribera d’Ebre – Terra Alta împreună cu GALP Mar de l’Ebre, care sunt un angajament de a genera activitate economică privată ic om nu acțiunile de îmbunătățire și protecție a Deltei de l’Ebre „.

Sursa: Climate Action, Food and Rural Agenda injectează mai mult de 81 MEUR cel 2021 în Terres de l’Ebre