Săptămâna aceasta, Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală va înființa un grup de studiu care să colaboreze cu organizațiile profesionale agricole pentru a aborda noi măsuri pentru cei afectați de episodul de îngheț de la începutul lunii aprilie.

Prima întâlnire a grupului de lucru va avea loc săptămâna aceasta cu asistența Secretarului General al Departamentului, David Mascort, și a secretarilor Agendei Rurale, Oriol Anson, și Alimentație, Modulul Carmel. Reprezentanții Uniunii Fermierilor, JARC și FCAC sunt convocați de organizațiile profesionale agricole.

Ca urmare a primei întâlniri de la Corbins imediat după episodul de îngheț, Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală a lucrat împreună cu Departamentul de Afaceri și Muncă la posibilitatea ca cei afectați să profite de ERTO din motive majore. A fost pusă la dispoziție și linia de credite cu dobândă subvenționată, dotată cu 40 milioane de euro, activată inițial pentru a răspunde nevoilor de fond de rulment ca urmare a creșterii costurilor energie și îngrășăminte. cauzate de criza din Ucraina. În acest sens, ministrul Jordà a explicat deja că această linie de împrumuturi subvenționate va fi extinsă pentru a acoperi nevoile de finanțare.

Sursa: Climate Actiunea este un tabel de studiu al masurilor pentru cei afectati de inghet cu organizatii profesionale agricole