Comunitatea Madrid va avea din acest weekend și pe tot parcursul Săptămânii Mare un program cultural variat pentru toate publicurile. Pană la 17 April Canal Connect, festivalul Teatros del Canal, îmbină arta, știința și tehnologia, inclusiv expoziția Mystical Machine, care are mai mult de 17 instalații de 13 artiști și grupuri, inclusiv Filipe Vilas-Boas, Véronique Béland, Thierry Fournier, Cécile Babiole, Petites Planètes, Evi Keller, Félix Luque Sánchez, Benjamin Vandewalle și Claire Williams.

În Sala Roșie, sâmbătă, 8 aprilie, Strad, violonistul rebel, prezintă Ícaro, o lucrare inspirată din relația sa cu bunicul său, care a murit în timpul pandemiei. La rândul său, duminică, 9, cântărețul și producătorul Pepe Luis Habichuela prezintă In Paradisum, o amintire emoționantă a tatălui său, legendarul chitarist din Granada Luis Habichuela, prin flamenco și operă, cu 42 artiști pe scenă.

Din 12 din aprilie până pe 1 mai, Compania Ron Lalá își are premiera spectacolul în Camera Roșie Villa y Marte, o farsă muzicală în trei acte plasată pe o planetă roșie foarte tradițională. Este abordarea lui de genul mic, genul nesemnificativ, teatrul ore în șir, față de tot acel curent festiv, carnavalesc, critic, zgomotos, iconoclast și de semi-stradă care a transformat teatrele din Madrid (și spaniole) într-un festival de teatru și muzică populară în ultimii ani ai secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Tot la Teatros del Canal, în colaborare cu Galeria La Juan, vă puteți bucura de noul scenic limbaje, performanță și arta acțiunii, prin Canal Performance, care prezintă ziua de 9 aprilie, în camera Neagră, NATURA 1970, o piesă de dans și audiovizual creată de compania NODE.

În plus, până la 21 în aprilie, în Camera verde , scriitoarea și regizoarea de teatru Vanessa Monfort își adaptează teatrului romanul de succes Muj ești cel care cumperi flori sub titlul Sindromul copilotului, cu Cuca Escribano și Miguel Ángel Muñoz în rolurile principale. Piesa povestește călătoria singură a unei femei cu barca pentru a vărsa cenușa unui bărbat pe care l-a iubit.

În sala José Luis Alonso a Teatrului de la Abadía, Compania Nao d´ amores prezintă Retabloul lui Don Cristobal , de Federico García Lorca . Este un experiment teatral nerușinat, ridicat din rigoarea izvoarelor istorice și literare, și dedicat memoriei lui Julio Michel, păpușar, profesor și prieten care l-a demnit pe Arte păpușilor în Spania.

În sfârșit, și ca punct culminant final al programului muzical de anul acesta al FIAS (Festivalul Internațional de Artă Sacra din Comunitatea Madrid) , Teatrul din La Abadía, al 07 la 14 în aprilie, va avea premiera filmului Extinción, al Grupului Señor Serrano și Nereydas

Colosseumul Regal din San Lorenzo de El Escorial va oferi lucrările, Dublu sau nimic , de Sabina Berman (sâmbătă, 9 aprilie), o bucată de impact emoțional plin de întorsături și lecturi duble în care nimic nu este ceea ce pare. Si 17 Aprilie, Los Pazos de Ulloa, sub conducerea Helenei Pepper . Considerat de mulți drept unul dintre cele mai mari romane spaniole ale secolului al XIX-lea și, fără îndoială, principala referință în bibliografia extinsă a Emilia Pardo Bazán.

La rândul său, Albert Pla va cânta în premieră la Corral de Comedias de Alcalá de Henares în perioada 8-9 aprilie, cu noua sa propunere muzicală, Îți amintești? , o compunere atâta timp cât a durat imobilizarea. Albert Pla reflectă cu ironie asupra impactului pe care l-a avut pandemia la nivel mondial.

În plus, Comunitatea Madrid a organizat în această Săptămână Mare

, un ciclu de concerte și saetas în diferite spații ale regiunii. Cel pentru saetas este alcătuit din trei recitaluri de Antonia Contreras și María Mezcle, pe 12 și 15 în aprilie, în grădina Casei Museo Lope de Vega, în timp ce în curtea Teatrului de la Abadía vă puteți bucura de un recital al saetero-ului Curro Piñana pe 14 în aprilie.

Teatrul Auditorium din San Lorenzo de El Escorial va găzdui

în aprilie, un concert cu totul special al cântărețului Arhanghel ; Între timp el 15 în aprilie, publicul se va putea bucura de Officium Defunctorum de Tomás Luis de Victoria, interpretat de corul El León de Oro.

Pe 8 aprilie, Catedrala Almudena va avea parte de Corul Comunităţii din Madrid, condus de maestrul Josep Vila, împreună cu Trupa Municipală, în Concertul Extraordinar de Paște. Un program condus de regizorul Jan Cober care va include piese de Igor Stravinsky, Johann Sebastian Bach și Richard Wagner.

Bazilica Pontificală San Miguel va fi decorul a patru concerte dedicate muzică antică cu temă religioasă. 12 în aprilie va inaugura ciclul VN și Víctor Sordo, cu piese religioase ale compozitorului baroc José Español în recitalul Focul divin. 13 Aprilie, Qvinta Essençia va interpreta compozițiile lui Tomás Luis de Victoria în Plângeri și răspunsuri pentru Joia Mare

, în timp ce Cvartetul Madarak va oferi 13 în aprilie concertul Cele șapte cuvinte ale lui Hristos pe cruce , de Joseph Haydn.

În cele din urmă,

în aprilie, Cvartetul Matrice va pune capăt acestui lucru ciclu de recitaluri cu Evocare și metamorfoză, un program muzical bazat pe Mozart, Gómez -Chao și Arvo Pärt. Toate aceste concerte sunt gratuite, cu acces gratuit până la limita maximă.

În secțiunea expoziție, Sala el Águila expune până la următoarea

din mai, La Madrid. O istorie a modei, 24-2021, o călătorie prin diferitele universuri ale modei, de la ateliere de cusut până la podiumuri, trecând prin cinema și presă. Expoziția analizează evoluția modei și a protagoniștilor ei într-un oraș în care coexistă designeri și modele, designeri de costume și actrițe, croitorese și anonimi din Madrid. Eșantionul are 118 reproduceri fotografice, multe dintre ele nepublicate și 18 piese ale instituțiilor precum Arhiva Regională a Comunității și Muzeul Costumelor.

The Sala de Arte Joven prezinta expozitia yupi, unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a apelului

Se caută curator, care se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul la lumea profesională pentru tinerii curatori.

The Museo Centro de Arte Dos de May din Comunitatea Madrid-CA2M, începe sezonul expozițional din 118 cu două mostre : Oglindă și Regat / Ornament și Stat , de Álvaro Perdices și Syntactic Tactics, de Diego Bianchi. La fel, Sala Canal de Isabel II, până la 17 în aprilie, va prezenta expoziția Ceva, nimic, întotdeauna, dedicată fotografului Vari Caramés, un etalon al fotografiei în Spania încă din anii 80 din secolul al XX-lea.

Program de Săptămâna Mare Comunitatea Madrid 2022

Ciclul de Saetas si Concerte

De la 8 la

din aprilie

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Sursa: Comunitatea Madrid – Clasici, spectacole, tehnologie, saetas și gen mic în programarea culturală a Comunității Madrid pentru Săptămâna Mare