Ioan Clamparu, unul dintre cei mai cautati infractori romani a fost capturat astazi de Politia spaniola in cadrul unei ample operatiuni. Clamparu era cautat de autoritatile romane de 8 ani si se afla pe lista celor mai cautati infractori de catre Interpol.

Operatiunea de capturare a fost pusa la punct din timp de politistii spanioli, in colaborare cu Politia Romana si cu politii din alte state.

Cu toate ca Ioan Clamparu era considerat periculos, prinderea sa s-a derulat fara incidente. Clamparu a fost prins in jurul orei pranzului, in casa in care se ascundea la Madrid si s-a predat singur atunci cand a vazut ca este inconjurat de fortele de politie.

Timp de 8 ani, politisti din mai multe tari au incercat sa dea de urma interlopului, dupa ce in Romania, Ioan Clamparu a fost judecat, in lipsa, pentru initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave si pentru proxenetism.

Conform anuntului Interpol, insotit de o fotografie a lui Clamparu, acesta este cautat de autoritatile romane pentru constituirea unei retele de trafic de persoane, care a obligat peste o suta de femei sa se prostitueze in Spania. Politia crede ca el are legaturi cu cluburi de noapte si hoteluri din Marea Britanie si Irlanda.

Membri ai filierei conduse de Clamparu au fost prinsi si arestati in Romania, Spania, Italia si Cehia, in vreme ce el a fost dat in urmarire internationala din martie 2003.

Clamparu urmeaza sa fie audiat de un judecator, pentru punerea in aplicare a mandatului european de arestare.