Președintele Joseph R. Biden, Jr. al Statelor Unite și prim-ministrul Mario Draghi al Italiei s-au întâlnit astăzi la Casa Albă.

Liderii au reafirmat parteneriatul puternic și larg dintre SUA și Italia, reflectat în legăturile profunde și durabile dintre poporul nostru și țările noastre, din care alianța noastră prin NATO și parteneriatul SUA cu UE sunt componente esențiale. Ei au discutat despre evoluțiile recente din războiul neprovocat și nejustificat al Rusiei din Ucraina. Aceștia și-au subliniat angajamentul continuu de a urmări pacea prin sprijinirea Ucrainei și prin impunerea de costuri Rusiei.

În fața provocărilor economice globale create de acțiunile Rusiei, au discutat despre măsurile care vizează promovarea alimentației securitatea și remodelarea piețelor globale de energie.

Ei s-au angajat să își mențină munca împreună cu privire la crizele globale de la COVID – 19 la schimbările climatice, de asemenea pentru a-și continua cooperarea în ceea ce privește provocările comune de politică externă, inclusiv China și Libia.

Liderii au așteptat cu nerăbdare discuții ulterioare la Summitul G-7 și la Summitul NATO din iunie.

Sursa: Citire comună a întâlnirii dintre președintele Joseph R. Biden și premierul Mario Draghi