Cinema și literatura, două căi care deseori converg și la Cineteca, de la 7 la 10 Aprilie, sunt împletite. Vina o are Festivalul DocDoc, primul în care filmul documentar și cărțile merg mână în mână, într-un nou format care combină proiecții de filme și dialoguri aprofundate cu autori și artiști relevanți.

DocDoc ajunge pentru a completa angajamentul cultural al Consiliului Local cu propuneri fără precedent și noi formate și genuri. Timp de patru zile vor trece prin sălile Cinetecii naratori, redactori, jurnalişti, filosofi, critici literari, muzicieni, bucătari. Un poster de creatori care vor împărtăși reflecții despre documentarul proiectat anterior în fiecare zi. Printre aceștia, Arturo Pérez-Reverte, Pilar Reyes, Ángeles Caso, Carlos Zanón, Soleá Morente, Remedios Zafra, Ray Loriga, Andoni Luis Aduriz, Manuel Jabois, Pol Guasch, Marta Fernández, Antonio Soler, Juan Manuel de Prada, Borja Bergareche și Paula Corroto.

Până acum nu a existat o întâlnire în care filmul documentar să fie legat de scriitori. DocDoc, o inițiativă a lui Antonio Lucas și Gerardo Marín, răspunde nevoii de a găsi filme în care naratorii, filozofii, dramaturgii, poeții și alți agenți legați de domeniul literar să fie protagoniști, nu ai textelor lor, ci ai filmelor altora. Și că, prin aceste piese documentare, fiecare spectator poate descoperi mai multe despre ei, complexitatea lor, ideile lor, entuziasmele și dezamăgirile lor. Pe scurt, aprofundați și descoperiți-le dincolo de cărțile lor.

Antonio Lucas și Gerardo Marín au fost tocmai responsabili pentru festival și programare, care gravitează în jurul unor figuri și subiecte la fel de disparate precum scriitorul telekinetic Kurt Vonnegut, compozitorul-compozitor Leonard Cohen, bucătarul și scriitorul nefericit Anthony Bourdain , portretul identității trans a scenaristului Raphäelle Perez, centenarul )Ulysses de Joyce sau bucuria aventurii în Mark Twain.