„TC analizează îndeaproape legile care ies din Parlament, care sunt susținute pe scară largă de grupurile parlamentare; legislație pe care o considerăm de bază pentru funcționarea țării noastre, în special pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili ”, a observat ministrul într-o atenție acordată presei la Tarragona :” Pe de altă parte , TC nu are același băț de măsurat în fața imixtiunii constante a Guvernului Statului ”. Cervera a dat ca exemplu în acest sens „deriva centralizată” legi precum Legea Locuinței sau Legea Serviciilor Sociale care ne invadează clar competențele”. .

În pericol Legislația catalană

Despre Legea locuinței, care a trecut ieri prima procedură în Congres, Cervera a afirmat că „cum scrie acum, dacă nu își schimbă procedura parlamentară. , invadează clar competențele Generalitati. Legislația catalană care nu a fost niciodată pusă la îndoială, cum ar fi protecția oficială, este pusă în pericol ”. În acest sens, el a cerut mai puține legi de la stat și mai mult buget pentru a promova politici puternice de locuințe.

Inaugurare a unei locuințe de locuit Ministrul a făcut aceste declarații la Tarragona, unde astăzi a inaugurat o nouă locuință pentru persoane cu

) Cervera s-a întâlnit cu directorul general al Rețelei de sănătate și socială și de predare Santa Tecla, Joan M. Adserà, și președintele Fundației Estela, Josepa Zamora, împreună cu reprezentanți ai sferei sociale și ai fundațiilor teritoriu. Apoi a vizitat una dintre unitățile instalației, pe care a inaugurat-o vineri, împreună cu primarul orașului Tarragona, Pau Ricomà.

Sursa: Cervera, despre anularea legii izolării chiriei: „Ne confruntăm încă o dată cu o ingerință a TC care atacă suveranitatea Parlamentului”