Organizat de Uniunea Interprofesională a Comunităţii Madrid în Plaza Colon

Măduva Echipa Centrului de Transfuzii din Comunitatea Madrid va fi astăzi joi 22 din septembrie participând la evenimentul „Ziua profesiilor” organizat de Uniunea Interprofesională a Comunităţii Madrid (UICM) în Plaza de Colón. Un punct de informare va fi amenajat de la ora 9 a.m. până la 19. în corturi 19 Y 30 pentru a informa despre donarea de maduva osoasa si acelor persoane care decid sa faca pasul, li se va extrage proba de sange necesara. înregistrare ca donatori.

Acest eveniment, care va reuni în mod special studenții din 4 ESO și Bacalaureat și universități studenți, este un forum ideal pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la donarea de măduvă osoasă. Acest tip de donație se adresează în primul rând tinerilor, deoarece termenul limită de înregistrare ca donator este 30 ani.

Studenții sunt așadar unul dintre publicul preferat al Equipo Médula, care călătorește prin campusurile universitare de-a lungul întregului an informarea și înregistrarea de noi donatori.

Centrul de Transfuzii mulțumește UICM pentru solidaritatea și colaborarea sa în acordarea acestui spațiu care permite profesioniștilor să aducă donarea de măduvă osoasă mai aproape de tineri, contribuind astfel la creșterea numărului de donatori.

Sâmbăta trecută a sărbătorit în septembrie Ziua Mondială a Donatorului de Măduvă Osoasă în care Ministerul Sănătății și Centrul de Transfuzii le-au mulțumit celor 2 pentru angajamentul și generozitatea lor.85 noi donatori înregistrați între ianuarie și 31 august a acestui an. În total, 31 au fost deja depășite în regiune.000 persoane înregistrate și disponibile să doneze măduvă dacă un pacient este compatibil cu ei.

CUM SĂ DEVENI DONATOR DE MĂDUVA

Pentru a vă înregistra ca donator de măduvă osoasă trebuie să aveți între 18 și 31 ani, cântăresc mai mult de 40 kg, au un IMC sau indicele de masă corporală între 22 Y 40 și fii sănătos, bine informat și angajat. Dacă cerințele sunt îndeplinite, se prelevează o probă de sânge care ulterior este studiată la Centrul de Transfuzii pentru a afla profilul genetic HLA al donatorului. Aceste informații și date personale sunt incluse în REDMO.

Pe site www.comunidad.madrid/donarmedula persoane Cei care doresc pot fi informați precum și completați și trimiteți un formular pentru a consulta îndoieli și a solicita o programare pentru extragerea probei de sânge.

Dacă oricând profilul genetic HLA al donatorului este compatibil cu un pacient care are nevoie de un transplant de măduvă, se cheamă donatorul, în urma unor analize care confirmă că este cel mai potrivit donator și că este sănătos, face o donație de măduvă osoasă.

Donarea de măduvă osoasă constă în donarea de celule stem din sânge, numite și progenitoare hematopoietice. Extragerea acestuia se realizează prin două procedee: în 85% din cazuri este pe cale periferică, un metodă similară donării de sânge, deși cu o durată de aproximativ patru ore. În restul cazurilor, donația se produce prin puncție în oasele șoldului (în sala de operație și sub anestezie generală).

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Centrul de Transfuzii va informa despre donarea măduvei osoase în evenimentul „Ziua Carierei 60”