Joi 6 mai în cadrul A II-a Conferință de Solidaritate împotriva Cancerului Copilului

Centrul de Transfuzie al Comunitatea Madrid invită tinerii din Paracuellos care doresc să devină donatori de măduvă osoasă la o zi de informare și înregistrare mâine, joi, 6 mai de la 15: 17 la 20: 30. Va fi în Avda. de los Deportes, în cadrul celei de-a II-a Conferințe de Solidaritate Împotriva Cancerului Infantil organizată de Consiliul Local Paracuellos împreună cu Asociația Zâmbete Fără Cancer.

Echipa Măduvă a Centrului de Transfuzii, formată din profesioniști din domeniul sănătății, va informa despre acest tip de donație, va răspunde la întrebări și va preleva proba de sânge care este necesară pentru înregistrați-vă ca donator.

Cerințele sunt să aveți între 18 și 40 ani, cântăresc mai mult de 40 kilograme și un IMC între 18 și 35 și fii sănătos. Dacă sunt îndeplinite și odată bine informate, se prelevează o probă de sânge pentru a determina profilul genetic HLA. Datele sunt încorporate în Registrul spaniol al donatorilor de măduvă osoasă (REDMO).

Când o persoană înregistrată este compatibilă cu un pacient se fac din nou analizele pentru a confirma ca totul este corect si daca acesta este donatorul cel mai potrivit va fi chemat sa-si faca donatia intr-un spital din apropiere.

Donarea măduvei constă în donarea de celule stem din sânge, care sunt adăpostite în interiorul unor oase și a căror funcție este de a produce globule roșii, trombocite și globule albe. În 35% din cazuri, donarea se face printr-o procedură similară donării de sânge dar cu o durată de câteva ore . Cu zilele înainte, donatorului i se administrează un medicament pentru a mobiliza celulele stem în fluxul sanguin.

În 15% din cazuri, donația se realizează prin puncție osoasă a șoldului. Se face sub anestezie generală.

Leucemia infantilă afectează 400 copii în fiecare an în Spania. Unii dintre ei vor avea nevoie de un transplant de măduvă osoasă pentru a putea merge mai departe. Centrul de Transfuzii îi încurajează pe locuitorii din Paracuellos să se înregistreze ca donatori și astfel să contribuie la salvarea unei vieți.

Mai multe informații: https://c.madrid/donamedula2022 Tw Ig TikTok @EquipoMedula.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Centrul de Transfuzii invită tinerii din Paracuellos care doresc să fie donatori de măduvă osoasă