Centrul de Formare Profesională Martorell (CFPA) va promova formarea și cercetarea, inovația tehnologică și antreprenoriatul în domeniul automobilelor și al mobilității durabile și va intensifica proiecția și mobilitatea internațională a studenților și profesorilor. Acestea sunt câteva dintre punctele importante ale proiectului prezentat de Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), care a preluat conducerea centrului pentru următoarele ani, prelungibile 10 ani în plus.

Directorul de afaceri și Work, Roger Torrent și Ramió; rectorul UPC, Daniel Crespo i Artiaga; și primarul orașului Martorell, Xavier Fonollosa i Comas, au vizitat facilitățile centrului în această după-amiază și au prezentat într-o conferință de presă detaliile privind gestionarea și funcționarea Centrului de Formare Automotive.

Ministrul afacerilor și Muncii, Roger Torrent i Ramió, a explicat că „ acest centru trebuie să fie vârful de lance al transformării industriei de automobile din țara noastră, care va fi doar posibil dacă este însoțită de îmbunătățirea competențelor și adecvarea competențelor lucrătorilor din sector. Trebuie să fim competitivi în talent, în calitatea muncii, iar asta înseamnă să fim competitivi în pregătire ”

Consilierul a ținut să contureze și câteva linii ale proiectului „pentru a face vizibilă sfera și relevanța proiectului pe care îl prezentăm astăzi. Întrucât în ​​acest plan de 3 ani, vorbim despre implementarea a 7 grade de grade intermediare și superioare în formarea profesională inițială, formarea profesională pentru angajarea persoanelor ocupate și șomeri, formarea profesională duală cu angajarea a peste ‘o sută. studenți, precum și formare pentru companii, cărora li se va oferi un catalog cu 45 diferite activități de formare „.

Daniel Crespo, rectorul UPC, a apreciat pozitiv premiul acordat UPC și a declarat că „este o veste grozavă pentru Universitate, dar și pentru societatea catalană pentru că deschide o nouă etapă de colaborare între formarea profesională și Universitate. O verigă care capătă o semnificație aparte în domeniul tehnologiei și care va crește competitivitatea țării prin pregătirea de calitate a oamenilor într-un sector esențial precum mobilitatea ”. Daniel Crespo a adăugat că „ne alăturăm proiectului cu dorința de a stabili legături largi de colaborare și complicitate cu sectorul și de a stabili sinergii cu teritoriul. Proiectele majore de transformare necesită alianțe mari, iar UPC va depune eforturi pentru a le face realitate”.

La rândul său, primarul orașului Martorell, Xavier Fonollosa și Comas a declarat că „azi este o zi importantă pentru Martorell și pentru țară. un punct de referință, nu numai în Catalonia, ci și în restul Spaniei și la nivel european. și de asemenea pentru a oferi o a doua șansă multora oameni muncitori. Aceasta trebuie să fie facultatea industriei de automobile „.

la cerințele și voința Departamentului de Afaceri și Muncă și a Serviciului Public de Ocupare din Catalonia – proprietarul echipamentului – pentru a face din CFPA din Martorell un reper în domeniul auto și al noilor forme de mobilitate.

În acest sens, conducerea UPC va integra și consolida rolul CFPA în ecosistemul centrelor care conduc transformarea mobilității și a industriei auto. UPC este singura universitate din Spania cu o diplomă și două diplome de master în automobile, precum și cea cu cele mai multe doctorate industriale în acest domeniu. De asemenea, are o ofertă specifică de educație continuă în vehicule electrice, Smart Mobility, mașină conectată și mașină autonomă. UPC participă și la principalul proiect european de mobilitate urbană și a fost însărcinat, împreună cu alte universități de stat, să conducă formarea Proiectului Strategic de Recuperare și Transformare Economică (PERTE) a vehiculului electric și conectat. Oferta de formare proprie a centrului va fi structurată în cursuri de formare profesională inițială, formare profesională pentru angajare, formare profesională duală și formare continuă pentru companii. Se urmărește dezvoltarea unei oferte de formare adaptată transformării mobilității, în care să fie integrate programe de formare legate de sustenabilitate, precum noi forme de mobilitate, reducerea emisiilor și energiile regenerabile. Și, de asemenea, acțiuni și proiecte de cercetare și inovare tehnologică, precum cele legate de vehiculul electric, vehiculul conectat, vehiculul autonom, realitate virtuală sau augmentată, fabricarea aditivă și Industria 4.0, Big Data, robotică și inteligență Inteligență artificială, software și detectarea

Atragerea talentelor feminine și promovarea mobilității internaționale

Atragerea talentelor feminine în sectorul auto și al mobilității este una a trăsăturilor distinctive ale proiectului UPC pentru CFPA, precum și crearea de servicii de sprijinire a antreprenoriatului, incubatoare de afaceri și spații de simulare, experimentare și prototipare de tip „Tech-Lab” destinate studenților, companiilor și, de asemenea, publicului. Pe de altă parte, UPC va intensifica în acest centru activitățile de cooperare și schimb cu alții.centre naționale și internaționale de formare în sectorul auto și mobilitatea. În acest sens, este planificată semnarea mai multor acorduri internaționale pentru mobilitatea studenților și profesorilor săi, precum și organizarea de seminarii, discuții și schimburi de formare.

Proiectul UPC pentru CFPA deschide o nouă formulă de colaborare între formarea profesională și universitate, așa cum este cazul în alte țări precum Germania, și are un sens deosebit pentru o universitate de tehnologie precum UPC.

Pentru Universitate, acest centru vă permite să oferiți itinerarii complete de formare, de la formarea profesională inițială până la formarea continuă, inclusiv pregătirea universitară, master și doctorat. Proiectul include diverse formate și modalități de formare: față în față, semi-față, online și dual training.

Centrul de Formare Profesională Martorell Automotive a fost inaugurat la sfârșitul lunii 2014 și a presupus o investiție de aproape 18 milioane de euro. Terenul în care se află – cedat de Consiliul Local Martorell SOC – ocupă . m 2 . Centrul are 17 săli de clasă cu o capacitate cuprinsă între 8 și 206 persoane: camere polivalente, 17 atelier săli de clasă cu aparatură specializată și 3 săli de clasă de proiectare și proiectare. De asemenea, are 2 500 m 2 ateliere, cu 5 zone diferite de pregătire: zonă de prelucrare convențională si strunguri, cabine de sudura, zona de intretinere caroserie, zona de vopsire auto si vehicule electrice. Celelalte spatii sunt biblioteca, cantina, auditorium, vestiare si parcare exterioara.

Sursa: Centrul de Formare Profesională Automotive va promova mobilitatea durabilă, inovația tehnologică și schimbul internațional