Cea mai importantă operațiune antiteroristă din ultima perioadă a poliției regionale catalane a fost culminată, miercuri, cu 11 arestări și desființarea unei celule care era pregătită să comită atentate.

Surse din cadrul forțelor de securitate susțin că între documentele confiscate de Mossos d’Esquadra, poliția catalană, se aflau fotografii și schițe după clădiri emblematice din Barcelona.

Anchetatorii bănuiesc că acestea urmau să fie obiective ale celulei islamiste care era urmărită de poliție de mai bine de un an.

„Aveam informații care indicau în mod clar că voiau să comită atentate în Catalonia. Când am avut această confirmare și după ce poliția a considerat că este momentul, am declanșat operațiunea antiteroristă”, a declarat ministrul regional de Interne din Catalonia, Ramon Espadaler.

Grupul islamist era condus de Antonio, un frizer spaniol, care s-a convertit la Islam. Cinci dintre arestați erau spanioli convertiți la Islam, iar alți 5 erau marocani și unul paraguayan.

Grupul se ocupa de căutarea de noi militanți pentru organizația teroristă ISIS (DAESH) din Siria și Irak și racolau tineri care urmau să plece în Orientul Mijlociu ca să participe la război.