Timisul a produs cel mai bun vin alb sec din lume. Este vorba de Solo Quinta 2010, produs de Cramele Recas, care a fost creat din cinci soiuri de struguri. Vinul timisean a castigat Marele Premiu la Targul International de la Paris, desfasurat in perioada 25 februarie – 1 martie, fiind apreciat de peste o suta de oenologi care au facut parte din juriu.

La concurs au participat peste 3.000 de vinuri din peste 40 de tari. Reprezentantii Cramelor Recas spun ca premiul este cu atat mai important cu cat nu a fost castigat vreodata de un vin din Europa de Est.

Dupa premiul obtinut la Paris in concursul „Vinalies Internationaes 2011„, Ministerul Agriculturii a acordat o Diploma de Excelenta societatii comerciale Cramele Recas SA pentru vinul Solo Quinta 2010.


Apreciem drept un succes de mare prestigiu al unui domeniu de mare importanta economica ? cel al viticulturii. Dintre toate proiectele Ministerului Agriculturii cu finantare din fonduri europene, cele pe restructurare si reconversie a plantatiilor viticole merg cel mai bine, toti banii fiind cheltuiti cu folos. Astfel, din 2007 numarul de beneficiari de fonduri europene a crescut de la 40, pentru 1.176 de hectare cu o valoare de 6,9 milioane euro la 189 de beneficiari in 2010 pentru o suprafata de 5.124 de hectare cu o valoare de 41,54 milioane de euro. In 2011, pana in prezent, au fost depuse deja proiecte de catre 42 de beneficiari, pentru o suprafata de 1.379 de hectare si o valoare de 10,43 milioane de euro, din suma de 42 milioane de euro disponibila pentru tot anul in curs„, a declarat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale,Valeriu Tabara.