Trei persoane au murit si 22 de oameni au fost raniti in aceasta dupa-amiaza in Catalunia, in timp ce incercau sa scape de flacarile unui incendiu care afecteaza deja 9 localitati.

Cele trei victime, printre care una este minora, se aflau pe o sosea si au incercat sa scape de flacari sarind in mare. Incendiul nu a fost controlat inca si a mistuit deja 13000 de hectare de teren in regiunea Alt Emporda, la granita cu Franta.

Mai multe sosele si autostrazi au fost inchise, printre acestea AP7 si N II care fac legatura cu punctul de frontiera La Junquera, iar focul afecteaza si tunelul trenului de mare viteza care se afla in apropiere.Focul a izbucnit in doua puncte din regiunea Girona, in localitatea de frontiera La Jonquera si in Portbou si face ravagii.

Se pare ca dezastrul a fost provocat de un mic incendiu de vegetatie, produs in aceasta dupa-amiaza in teritoriu francez, la 500 de metri de granita.Vantul de Tramuntana care sufla acum puternic spre sud cu viteze de peste 90 de km pe ora a intins incendiul pe o suprafata foarte mare de teren in regiunea Girona.

Pompierii incearca sa controleze incendiul, insa vantul zadarniceste orice incercare de a stinge focul. Ministrul regional de Interne din Catalunia, Felip Puig, a transmis locuitorilor din localitatile afectate sa se adaposteasca in case, sa inchida ferestrele si sa le umezeasca in cazul in care se apropie flacarile. Cei care locuiesc in case izolate sunt sfatuiti de autoritati sa se refugieze in localitatile cele mai apropiate.