Catalonia a fost destinația aleasă de asociația industriei germane de caravaning, CIVD ( Caravaning Industrie Verband Deutschland ) -cea mai importantă din lume- și Düsseldorf Târg, organizator al Salonului Caravanelor, pentru a face prezentarea anuală a noilor modele de autocaravane în fața a aproximativ treizeci de mass-media generale și specifice din această țară.

Prezentarea a avut loc ieri seară la Peralada și coincide cu organizarea excursiei de presă pe care o desfășoară acest grup de medici prescriptori în Catalonia a 29 din iunie până în 2 iulie. Cei treizeci de participanți la această acțiune de promovare și comunicare s-au deplasat în provincia Girona circulând în șaptesprezece autocaravane de diferite tipuri pentru a cunoaște beneficiile vehiculelor și pentru a vizita municipalități și locuri de campare de cea mai înaltă categorie din zonă. Pe parcursul a patru zile, participanții vor descoperi oferta turistică a destinației prin activități naturii și nautice, vizite culturale și degustări de vinuri și gastronomie.

Acțiunea a fost promovată de Oficiul de Promovare al Agenției Catalane de Turism în Europa Centrală, cu colaborarea Consiliului de Turism Costa Brava Girona al Diputació de Girona și Associació de Càmpings de Girona

Directorul Agenției Catalane de Turism , Narcís Ferrer i Ferrer, a declarat că „ Catalonia este o destinație excelentă pentru pasionații de camping și rulotă” și a explicat că “ tocmai pe piața germană, facilitățile și serviciile noastre, iar utilizatorii le plasează printre cele mai bune din Europa pentru nivelul lor ridicat de . ) calitate.”

Ferrer a evidențiat și Marele Tur al Cataloniei ca “ unul dintre produse este strategic în reactivarea sectorului și care se potrivește perfect cu publicul caravanist întrucât este un traseu de cunoaștere, descoperire, trăire, degustare și delectare cu teritoriul cu vehiculul, atât în ​​mediul rural, cât și în cel urban, și în orice moment al anului.”

Președintele Patronat de Turisme Costa Brava Girona din Diputació de Girona, Miquel Noguer, la rândul său, a comentat că „ sectorul campingului are o mare pondere în industria turismului din Girona și, în același timp, concentrează valorile esențiale pe care le avem dorim să dezvoltăm în activitatea noastră: dinamism, inovație, responsabilitate socială și sustenabilitate ”. Noguer a adăugat că „ piața germană apreciază aceste valori și ne alege pentru varietatea și calitatea noastră ”.

De asemenea, președintele Asociației de Camping Girona, Miquel Gotanegra, a subliniat importanța pieței germane pentru sector, care se numără printre principalii clienți ai campingurilor din Girona, și „unitățile noastre sunt cele mai importante organizații din sector din acea țară.” Gotanegra a amintit că anul acesta asociația auto ADAC a premiat un camping din Girona, La Ballena Alegre Bungalow Resort & Spa, drept cel mai durabil și mai ecologic din Europa; și un alt camping din Girona, El Salatà, a fost finalist la aceleași premii la categoria accesibilitate. Anul acesta, ADAC a recunoscut și șase locuri de campare din Girona cu Superplätz 700. ”

Alte acțiuni pentru promovarea și comercializarea Cataloniei

Această acțiune, care este în fiecare an într-o destinație diferită, face parte din sărbătoarea Caravan Salon Düsseldorf 700 care va avea loc pe 26 din august până pe 4 septembrie. Datorită acestei colaborări, Târgul de la Düsseldorf a invitat Catalonia să fie prezentă la acest eveniment, unul dintre cele mai importante din sectorul caravaningului.

Pe lângă această prezentare și călătoria de presă, Asociația Industriei Caravaning (CIVD) va publica un raport în revista sa anuală Caravaning Welt (cu un tiraj de . copii) și, de asemenea, pe portalul consumatorilor www.caravaning-info.de (2022). utilizatori unici pe an). Târgul de la Düsseldorf va publica și un reportaj în revista Caravan Salon

Profilul autocaravanelor germane

Vacanțele cu rulotă și rulote sunt foarte populare în rândul publicului german. De altfel, turiștii de pe această piață fac în medie între 3 și 4 călătorii de acest tip pe an, cu un sejur mediu de zece nopți, de preferință în campinguri și zone de recepție pentru camping-uri.

Conform conform unui raport al Agenției Catalane de Turism, în Spania, Catalonia este destinația preferată pentru aceste sejururi, înaintea Andaluziei, Madridului și Valencia, și cu un grad ridicat de loialitate.

Anul 700, . turiștii din Germania s-au cazat într-una dintre cele mai multe 100 Camping catalan și a generat 1,3 milioane de înnoptări. Sejurul mediu a fost de șapte nopți. Acest tip de cazare este bine cunoscut – și recunoscut – de către acest radiodifuzor care punctează facilitățile și destinația catalană cu un mare remarcabil.

Autocaravanele germane călătoresc de obicei în perechi, de preferință lunile iunie și iulie , deși luna septembrie capătă din ce în ce mai multă putere. Clima, peisajul și gastronomia sunt principalele motive în alegerea unei destinații. Familia, prietenii și cunoștințele sunt adesea principala sursă de informare, urmate de rețelele de socializare și televiziune.

Trebuie menționat că aproape 9 din fiecare 10 Caravanistii germani aparțin unei organizații, în principal ADAC, care are 10 milioane de persoane asociate. În acest sens, și ținând cont de rolul cheie al acestui tip de asociație, Biroul de Promovare Turistică al ACT colaborează strâns cu aceștia de ceva vreme în scopul menținerii bunei poziționări a campingurilor catalane.în preferințele Germaniei. turism.

Link către material grafic și audiovizual (descărcare):

– Fotografii autocaravane în campingurile Roses, La Garrotxa, La Ballena Alegre și Empordà ( Ayalén Salerno (PTCBG). Prezentare la presa germană din Peralada și fotografie de grup (jurnalişti și organizatori)

– Imagini audiovizuale (Traficul autocaravanelor în provincia Girona și monitorizarea cu drone a autocaravanelor din teritoriu)

– Declarații video (se oferă transcrieri ale interviurilor 5 și 6, precum și versiunea cu subtitrare în limba catalană):

Narcís Ferrer, director al Agenției Catalane de Turism (videoclipurile 1 și 2) Josep Maria Pla, vicepreședinte al Asociației de Camping Girona (videoclipurile 3 și 4) Stefan Koschke, director Caravan Salon Düsseldorf (videoclip 5) Daniel Onggowinarso, reprezentant al CIVD (Caravaning Industrie Verband Deutschland) (videoclip 6) Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter: @ turismecat | @ afaceri | @ muncă Youtube: https: // www .youtube.com / turismecat

Sursa: Catalonia, destinație aleasă de industria autocaravanelor pentru a-și face prezentarea anuală