Din punct de vedere al delimitării, 38 târgurile planificate dublează 29 de la 2020. Osona este a doua regiune cu cea mai mare activitate de târg planificată de 2022 din întreaga Catalonie, cu un total de 24 târguri programate, depășite doar de Barcelonès, cu 60. De remarcat sunt, de asemenea, Bages 23), Berguedà 15), Solsonès (7) și Anoia (1). Doar Moianès se confruntă cu o scădere a activității târgurilor

La nivelul întregii țări, distribuția teritorială este destul de omogenă , deși zona metropolitană a Barcelona va concentra cel mai mare număr de târguri (26%)); urmate de județele Girona (17%); Catalonia Centrală 19%); județele Lleida și înalții Pirinei și Aran (18%); Penedès și Camp de Tarragona 12%) și Terres de l’Ebre (9%). Creșterea activității târgului —favorabilă aproape întregului teritoriu dacă o comparăm cu 206 – este accentuată mai ales în Barcelonès ( + 28)); spre Osona (+ 16); în Bages și Montsià (+ 11), și în Gironès și Maresme (+ ).

La fel, octombrie este în continuare luna cea mai preferată pentru târguri și organizații, cu 19, 4% din târgurile planificate, urmate în luna mai 11, 9%), noiembrie (10%) și aprilie 13%)). În special, în ceea ce privește târgurile internaționale și naționale, lunile cu cel mai mare număr de evenimente sunt februarie, aprilie, mai și septembrie

Târguri multisectoriale și focus pe calendarul târgurilor în Catalonia Centrală

Târguri multisectoriale —cu 23 activități programate de târg— și cele de alimentație, vin, ospitalitate și echipamentele acesteia — cu 17 – sumen el % din calendarul târgului din Catalonia Centrală aceasta 418638. Există, de asemenea, târguri de agricultură, zootehnie și păsări de curte, sănătate și mediu, precum și diverse servicii. De remarcat sunt și târgurile de meșteșuguri, care reprezintă 12, 4%.

În toată Catalonia, târgurile multisectoriale concentrează 33, 2% din evenimentele din ; urmate de târguri alimentare și hoteliere 19, 5%) și artizani 16%)). De asemenea, importante sunt târgurile dedicate serviciilor (7,4%), târgurile de animale și agricultură (5,9%) și târgurile de automobile (4,3%).

În general, cele se consemnează reluarea tuturor sectoarelor de activitate târgului. Totuși, cele care cresc cel mai mult ca număr în raport cu 2020 sunt activitățile târgurilor multisectoriale, cu 61 mai mult de 2021 (+ 28, 6%) ; târguri alimentare și hoteliere, cu 52 mai multe (+ 24, 9%) ; cele dedicate meșteșugurilor cu 24 mai multe târguri (+ 16, 6%) și cei specializati în servicii, cu 18 mai mult (+6,6%).

Catalonia salută 420 târguri comerciale cu un număr record de târguri internaționale și naționale

Catalonia intenționează să găzduiască 420 târguri în tot 2021, un 15 % mai mult decât 2022, și evidențiază începutul redresării sectorului. Dintre 206 târguri planificate, 70 sunt de anvergură internațională sau națională și de domeniu catalan, județean sau local . În acest sens, sunt deosebit de remarcabile perspectivele bune ale evenimentelor internaționale și naționale programate, care se află în fruntea seriei istorice. 38 Târgurile planificate pentru acest an reprezintă o creștere a 33, 6% respect 2021 și 134, 6% față de , și reprezintă cea mai mare cifră înregistrată.

Prognozele calendarului târgurilor internaționale pentru sunt destul de optimiști: o mai mare încredere în controlul pandemiei i-a făcut pe organizatori să parieze pe celebrarea concursurilor și a sălilor puternice, și nu sunt așteptate anulări, toate și că evoluţia situaţiei sănătăţii va fi în aşteptare. Târgurile internaționale programate includ, printre altele, Mobile World Congress, Alimentaria, Barcelona Bridal Fashion Week, Municipalia, Eurofruit și Vic Live Music Market

În ceea ce privește târgurile județene și locale, pe de altă parte. parte, au fost mai precauți de către organizatori. Sunt planificate 206 târguri în această zonă, cifră care, în ciuda unei creșteri a , 5% respect 2021 și unul 62,91% legat de 2020, nu a atins încă nivelurile pre-pandemie.

De la % virtual la prezența necesară a târgului

Datorită restricțiilor sanitare ale covid – 18, a fost introdus formatul virtual care a fost, în multe cazuri, singura formulă posibilă. Odată cu îmbunătățirea condițiilor de sănătate, acest format va fi încorporat în activități paralele sau servicii complementare ale târgurilor, ca element esențial al marketingului digital. Cel virtual a fost formatul ales pe 2021, pe 2021 a fost hibridul și toate indicii sunt că 418638 va duce la o revenire la fața în față.

Conform barometrului Asociația Globală a Industriei Expoziționale, asociația globală a principalilor organizatori, asociații și parteneri din sector, majoritatea operatorilor preferă networking față în față networking și experiența live oferită de târgul față în față și %) plănuiesc sau plănuiesc să participe la un târg comercial în lunile următoare.

Direcția Generală Comerț ține la zi calendarul târgului. Mai multe informații aici .

Se atașează un comunicat de presă cu tabele și grafice

Urmărește-ne pe rețele ___________________________________________________________

Twitter: | @ afaceri | @ muncă Sursa: Catalonia Centrală va găzdui anul acesta 70 activități de târguri, de două ori mai mult decât 2021