În Castellon sunt înregistraţi 24.218 români, fiecare dintre aceştia putând câştiga premiul cel mare. Nu ar fi prima dată când un conaţional ar fi norocosul care se alege cu cei 3.000 de euro oferiţi în cadrul unui program care sprijină comerţul local, românul Marian Pop (40 de ani) fiind câştigătorul tragerii la sorţi organizate în Alcala de Henares în decembrie 2009.

Având motto-ul „Pentru că ai cumpărat îţi oferim 3.000 de euro pentru cumpărături”, campania iniţiată de primăria oraşului Castellon se va desfăşura între 15 octombrie şi 15 noiembrie în peste 350 de magazine. Fiecare client care va achiziţiona produse în valoare de cel puţin 10 euro de la magazinele aflate în partea de sud şi de vest a oraşului are şansa să fie câştigătorul unei trageri la sorţi care îi va aduce un cadou de 3.000 de euro, bani pe care trebuie apoi să îi cheltuie în cel puţin 10 magazine care fac parte din promoţie. Vor fi doi câştigători, unul în zona de sud a oraşului, iar celălalt în zona de vest.

La cumpărarea produsului, vânzătorul va înmâna şi un bilet de loterie, în total urmând a fi distribuite 15.000 de bilete. O persoană poate achiziţiona mai multe bilete, sporindu-şi şansele de câştig. Până pe 17 noiembrie, tichetele trebuie depuse la sediile primăriei (alcaldia) din zonele de vest şi de sud ale oraşului.

Tragerea la sorţi este programată pentru data de 2 decembrie, la ora 12.00, pentru zona de vest, şi pentru 3 decembrie pentru zona de sud. Câştigătorii vor trebui să-şi cheltuiască banii pe produsele dorite pe 16 decembrie în zona de vest, respectiv pe 17 decembrie în zona de sud.