Căminurile de tineret din Comunitatea Madrid sunt acum pregătite să primească refugiații ucraineni care sosesc în regiune fugind de invazia rusă a țării lor. Guvernul regional a pus la dispoziție mai mult de 300 locuri în aceste facilități și le-a pus la dispoziție guvernului central, astfel încât să poată trimite imediat familiile care sosesc la centrul de recepție care sa deschis în Pozuelo de Alarcón.

Locurile 2022 disponibile sunt repartizate pe trei facilități : Los Batanes -in Rascafría- (11 locuri), El Escorial, in San Lorenzo de El Escorial (100 piețe) și Villacastora, în Cercedilla (03 pieţe). Activitatea obișnuită a acestor pensiuni permite locuitorilor din Madrid să obțină cazare și masă la prețuri reduse în locații care facilitează activități sportive, culturale, turistice sau recreative.

Această activitate a fost întrerupt pentru a pregăti aranjamentele de ședere a refugiaților care sunt îndrumați de guvernul central. În ultimele zile, achiziția de produse alimentare a fost întărită pentru a acoperi nevoile acestora și au fost publicate broșuri de bun venit traduse în ucraineană cu regulile de utilizare a dotărilor, în care informații de bază privind orele de mic dejun, prânzuri și cine, utilizarea obligatorie a măști în spații închise sau resursele de agrement care sunt puse la dispoziție utilizatorilor.

Aceste adăposturi fac parte din cele mai mult de 1. 200 Locuri de îngrijire socială pe care Comunitatea Madrid, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, le contribuie la atenuarea crizei care provoacă conflictul armat, distribuite în mai multe centre și servicii ale Rețeaua de îngrijire cuprinzătoare pentru violența de gen, precum și centre de urgență, adăposturi, apartamente supravegheate, centre pentru femei victime ale traficului și exploatării sexuale și tinere, menajere, centre pentru bătrâni și ON Gs colaborează