Când vă aflați în altă țară din UE, cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) vă facilitează accesul la serviciile medicale de care ați putea avea nevoie.

{loadposition related}Dacă vă aflați în altă țară din UE, CEASS vă oferă acces la unitățile medicale de stat și vă permite să beneficiați de tratamentul la care au dreptul și cetățenii asigurațiîn țara respectivă. Costurile diferă de la o țară la alta, în funcție de sistemul de sănătate, dar cardul le-ar putea reduce și, în unele țări, v-ar putea garanta chiar și acces la îngrijiri gratuite.
Cardul se obține de la casele naționale de asigurări de sănătate și poate fi folosit în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein.
Fiți pregătiți. Când călătoriți, chiar dacă sunteți în posesia cardului european de asigurare de sănătate, nu uitați că:
este recomandat să aveți și o asigurare de călătorie. Cardul nu acoperă asistența medicală din sistemul privat, cheltuielile de repatriere sau salvare montană, ori pierderea sau furtul de obiecte de valoare.
el nu poate fi folosit nici în cazul tratamentelor planificate.
cardul se obține gratuit, deși se pare că au existat cazuri în care unii intermediari au perceput taxe pentru eliberarea lui.
Sunteți pe drum? Descărcați aplicația!
Pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria, mai multe magazine de aplicații vă pun la dispoziție, în 25 de limbi, noua aplicație CEASS. Aceasta vă informează:
cum trebuie să utilizați cardul în țările vizate și cum puteți obține rambursarea costurilor
pe cine puteți contacta dacă vă pierdeți cardul.
Aplicația nu generează cardul CEASS și nici nu îl înlocuiește.
Concurs de storyboard pe tema CEASS
Comisia Europeană organizează un concurs de storyboard (scenariu în imagini) pe tema cardului DeutschEnglishfrançais. Ideea câștigătoare vor fi dezvoltată și transformată într-un videoclip care va promova beneficiile utilizării cardului în rândul cetățenilor europeni și al furnizorilor de asistență medicală.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}