PSD+PC şi PNL au semnat un acord politic prin care PNL se angajează să-l susţină pe Mircea Geoană în turul al doilea al prezidenţialelor, în urma agreării unor principii pentru constituirea unei majorităţi guvernamentale şi pentru susţinerea lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier. Candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte, Mircea Geoană, a declarat că semnarea acordului politic reprezintă un pas important pentru asigurarea stabilităţii politice din România şi a precizat că nu este un troc politic pentru împărţirea de funcţii sau pentru vânzarea de voturi. Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că semnarea acordului reprezintă un gest benefic pentru România şi l-a asigurat pe Mircea Geoană de sprijinul ferm al liberalilor în zilele care au mai rămas din campania electorală. În cazul în care acesta va câştiga alegerile, principiile şi obiectivele stabilite pentru  guvernarea comună PSD-PNL sunt, în marea lor majoritate, generale şi ambigue:

 

1 reducerea fiscalităţii;

2 distribuţia echitabilă a resurselor rezultate în urma dezvoltării economice;

3 transparenţa şi eficienţa în cheltuirea banului public; 

4 respectarea drepturilor şi libertăţilor individuale (la iniţiativă economică, la sănătate, educaţie, protecţie socială, dreptul la un mediu sănătos, etc.);

5 respectarea prevederilor cuprinse în „pactul pentru Justiţie”; 

6 descentralizarea şi depolitizarea administraţiei publice; 

7 sprijinirea categoriilor sociale defavorizate (familii tinere, pensionari şi cei cu venituri mici); 

8 modernizarea agriculturii şi a satului românesc.

Dintre obiectivele propuse, singurele precise sunt: susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale, crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui Guvern condus de Klaus Iohannis şi elaborarea unui program de guvernare comun.

Mircea Geoană a semnat un acord politic şi cu liderul reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlamentul României, Varujan Pambuccian, pentru susţinerea candidaturii sale în turul II. Pambuccian i-a mulţumit liderului social-democrat pentru opţiunea Klaus Johannis şi pentru modul în care se concretizează această idee politică.

Uniunea Democrată Maghiară din România a semnat la rândul său un acord cu Partidul Naţional Liberal referitor la colaborarea în viitorul guvern şi susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Decizia UDMR a fost contestată de europarlamentarul László Tökés, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania. „Am impresia că, din păcate, UDMR nu ne-a luat în serios şi a rupt înţelegerea solidarităţii maghiare, acord care a fost semnat cu prilejul alegerilor europarlamentare. Ce fel de solidaritate este aceea care, în pofida înţelegerii noastre, nu ţine cont de opinia CNMT şi a altor organizaţii din afara UDMR? Pentru noi este de neacceptat că, prin susţinerea lui Mircea Geoană, UDMR se opune opţiunii majorităţii maghiarilor şi orientării PPE, din care face parte. Se pare că pentru UDMR are importanţă numai să ajungă din nou la guvernare„, a spus  László Tökés, criticând şi faptul că desemnarea lui Hunor Kelemen s-a făcut tot fără consultarea  celorlalte organizaţii ale maghiarilor din Transilvania.