Celebrul actor Brad Pitt a aflat pe pielea lui cat de mult a scazut popularitatea SUA in lume, dupa ce a ajuns sa fie amenintat cu moartea doar pentru ca avea accent american.

Brad Pitt a povestit acum ca in timpul filmarilor la Ocean’s Twelve, in 2004, a fost la un pas de a fi atacat de un grup de indivizi care au sarit ca arsi cand si-au dat seama ca e american. Brad Pitt a marturisit pentru TotalFilm.com, ca a ramas socat si s-a speriat cand si-a dat seama cat de rau sunt vazuti americanii de celelalte natii. 

Imi amintesc de scena asta cand filmam Ocean’s Twelve in Amsterdam pentru ca noi eram obisnuiti sa fim vazuti bine ca americani si oamenii sa vina in SUA pentru posibilitatile de aici. Dar perceptia Americii s-a schimbat„, a spus vedeta.

Revelatia” aceasta a avut-o in timp ce facea o plimbare cu motocicleta prin Amsterdam si era singur. Cand a ajuns in dreptul unui bar din care ieseau cativa barbati, Brad Pitt a spus doar „Excuse me„, dupa care acestia au inceput sa-l injure si sa-l ameninte cu moartea: „American nenorocit! Te vom omori!„. Se pare ca ori nu l-au recunoscut pe faimosul actor american, ori nu le placeau filmele sale.

Trebuie amintit insa si faptul ca scena s-a petrecut pe vremea cand presedintele Statelor unite ale Americii era George W. Bush si tara sa se afla in doua razboaie, in Irak si Afganistan.