#Spania – Bonusul Tânăr Cultural adaugă, până în martie, un total de 911.267 de operațiuni, ceea ce reprezintă o creștere de 24,82% față de totalul acumulat luna precedentă. Din octombrie, suma totală a achizițiilor din cele aproape 3.000 de unități afiliate din Spania a ajuns la 32.907.584 de euro, o cifră cu 18,56% mai mare decât cea înregistrată în martie. Toate aceste operațiuni revin direct sectorului cultural, prin intermediul entităților culturale care participă la program.

Pe parcursul lunii aprilie, beneficiarii au realizat 181.195 de utilizări cu Bonusul Cultural Tineret. Valoarea operațiunilor a fost de 5.152.077 euro în luna respectivă.

Operațiunile înregistrate până pe 30 aprilie sunt repartizate între artele vii, cu 58,5% din cheltuială; bunuri culturale în suport fizic, care reprezintă 30,1% din total; și produse în suport digital, cu 11,4%.

De la lansare, Ministerul Culturii și Sportului colectează și analizează datele privind utilizarea Bonusului pentru tineri culturali, ceea ce va face posibilă descoperirea obiceiurilor și intereselor culturale ale tinerilor din Spania.

În ceea ce privește repartizarea pe mărime a centrelor de populație, localitățile cu mai puțin de 50.000 de locuitori acumulează cea mai mare parte a operațiunilor, în total 371.340; față de 210.772 în orașele cu peste 50.000 de locuitori; și 319.424 în capitalele de provincie.

La 18 mai, erau 2.934 de companii aderate (unele cu mai multe unități de vânzări pe teritoriul spaniol), cu 1% mai mult decât în ​​martie. Acest lucru se traduce în peste 3.000 de puncte de vânzare, fizice și online, disponibile (verificați harta aici), la care se adaugă alte 69 de aplicații în prezent în proces. Termenul de aderare al companiilor rămâne deschis.

Despre Bonusul Cultural TineretDe la acordarea ajutorului, tinerii au la dispoziție un an pentru a folosi cei 400 de euro în produse sau servicii culturale. Voucherul Cultural Tineret funcționează cu un card preplătit emis de Poștă și pe care beneficiarul îl poate avea virtual pe mobil sau îl poate primi fizic la domiciliu.

Cu acest card te poți bucura de experiențe și produse culturale, care sunt împărțite în trei secțiuni pentru a promova diversificarea investițiilor, cu următoarea distribuție:

100 de euro pentru produse fizice, de exemplu, cărți, presă sau discuri.100 de euro pentru produse digitale, precum presa digitală, podcasturi sau jocuri video online.200 de euro pentru artele spectacolului: teatru, operă, cinema, dans, muzee sau lupte cu tauri.Obiectivul Ministerului Culturii și Sportului cu această inițiativă de pionierat are o dublă semnificație: pe de o parte, arată interesul unui spectru larg al populației tinere spaniole pentru cultură, pentru care această inițiativă ajută la fidelizarea ca public și consumator cultural orientat spre viitor; și, pe de altă parte, oferă sprijin suplimentar sectorului cultural pentru a-și reveni din criză, cu o investiție estimată la aproape 112 milioane de euro.

Sună la 2023Consiliul de Miniștri a aprobat pe 20 martie, la propunerea ministrului Culturii și Sportului, Miquel Iceta, Decretul Regal care reglementează Bonusul Cultural Tineret pentru anul 2023. Ajutorul de 400 de euro este destinat a 500.000 de tineri care împlinesc 18 ani în perioada anul acesta și care pot fi utilizate pentru achiziționarea și delectarea de produse, servicii și activități culturale. Pentru al doilea an consecutiv, Guvernul promovează o inițiativă publică care își propune să promoveze accesul universal și diversificat al tinerilor la cultură, să genereze și să consolideze obiceiuri de consum de produse culturale, să creeze noi audiențe, să stimuleze cererea și să consolideze și să consolideze revitalizarea culturii. sector în Spania.

Mai multe informatii Bonus cultural pentru tineret: ce este și pe ce se poate cheltui? Site-ul Bonus Cultural pentru Tineret Distribuția provincială a entităților (PDF) Distribuția provincială a beneficiarilor (PDF) Distribuția cheltuielilor pe comunități autonome (PDF) Etichete: ajutoare Sursa: Guvernul Spaniei – Bonusul Cultural Tineret însumează 911.267 de operațiuni în așezări culturale în aprilie pentru aproape 33 de milioane de euro