Pompierii madrileni au evacuat azi-noapte 40 de persoane dintr-un bloc de locuințe din cartierul Carabanchel din Madrid, după ce au fost descoperite crăpături în pereții clădirii.

Locuitorii blocului de apartamente au anunțat autoritățile la ora 4 dimineața și au spus că se auzeau sunete puternice și că apăruseră crăpături în pereții locuințele, fapt care a dus la blocarea ușilor.

Pompierii au fost nevoiți să scoată oamenii pe ferestre, iar la câteva ore după evacuarea apartamentelor, o parte a edificiului, situat pe strada Duquesa de Tamames, s-a prăbușit fără să fie rănit nimeni.

Serviciul de Urgență 112 a precizat că prăbușirea s-a produs la 9 dimineața și că a rămas în picioare, deocamdată, doar fațada clădirii.

Specialiștii primăriei Madrid spun, potrivit Europa Press, că prăbușirea s-a produs din cauza degradării unuia dintre stâlpii de rezistență.

Din precauție, pompierii au evacuat și blocul alăturat, numărul 7, și au întărit clădirea cu suporți. În total au fost evacuate 57 de persoane, care locuiesc în cele două blocuri, construite în anii 60.