Vineri 25 martie, filmul anime are premiera în cinematografe. Belle ”în catalană. Dublarea în catalană a primit sprijinul Secretariatului de Politică Lingvistică al Departamentului de Cultură. Anul 2021, 73 filme au fost susținute de dublarea și subtitrarea în catalană a lungmetrajelor lansate în cinematografe.

Tânăra Suzu are inima frântă pentru că mama ei a murit . Depărtată de lume, descoperă „U”, un spațiu virtual în care își asumă rolul „Belle” și în care cântă din nou. Dragonul iese în această lume, dar în loc să fie supărat, Suzu este intrigat de cine se află în spatele avatarului său.

Cea mai recentă lucrare a lui Mamoru Hosoda, regizorul „ The fata care a sarit prin timp ”si“ Mirai, sora mea mai mica ”, se bazeaza pe ( Frumoasa si fiara ”. Contracorriente Films distribuie versiunea dublată catalană în următoarele săli:

JCA Cinemes Lleida – Alpicat (Alpicat)

Cines Verdi (Barcelona) Cinesa Diagonal Mar (Barcelona) Cinesa SOM Multiespai (Barcelona) Cines FULL (Cornellà de Llobregat) ACEC CAT Cines Figueres (Figueres) Ocine Granollers – El Nord (Granollers) Screenbox Funatic (Lleida) ACEC Cines Bages Center (Manresa) Cinesa Mataró Parc (Mataró) ACEC Cines Olot (Olot) Cinematografe Can Castellet (Sant Boi de Llobregat) Cinematografe Sant Cugat (Sant Cugat) del Vallès) CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) Cinesa Parc Vallès (Terrassa) Multicines Sucre (Vic) Încurajarea dublării și subtitrării în catalană

Departamentul de Cultură promovează dublarea și subtitrarea în limba catalană a producțiilor audiovizuale cu subvenții acordate distribuitorilor pentru creșterea limbii catalane oferta cinematografică în săli de expoziție, pe platforme digitale și în format fizic. Anul 2021 a fost dublat sau subtitrat în catalană, cu sprijinul Politicii lingvistice, mai mult de 2. 000 conținut audiovizual pentru teatre, platforme, Blu-ray, DVD și festivaluri.

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=osbEMzsPWfo

Proiecții http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film= 34875

Cinema en català http://www.gencat.cat/llengua/cinema

419586 Sursa: ‘Belle’ , noua lansare anime in catalana vineri aceasta