Acțiuni de prevenire și combatere a infiltrării criminalității în economie. Acesta este scopul protocolului de legalitate semnat ieri de prefectul de Barletta Andria Trani Mario Valiante și de comisarul extraordinar pentru conducerea municipiului Barletta Francesco Alecci.

„Comisarul extraordinar al municipiului din Barletta a dat dovadă de o sensibilitate puternică în dorința de a consolida, de comun acord cu Prefectura, rețeaua de intervenții pentru protejarea legalității și prevenirea infiltrării criminalității în circuitele economiei juridice, în special în achizițiile publice, mai ales în această istorie. în care se așteaptă un potop de resurse în contextul Pnrr”, a declarat prefectul.

Acordul prevede întărirea măsurilor de prevenire a tentativelor de infiltrare a crimei organizate în custodia publică, în concesii și insolvență. procedurilor, în special în ceea ce privește resursele care vor fi transferate autorităților locale în cadrul Planului național de redresare sa și Reziliența.

Prefectura și administrația municipală se angajează, așadar, fiecare pentru profilele de competență, să implementeze activitățile de monitorizare, supraveghere și verificare a operatorilor economici cu care se vor încheia contracte de achiziție sau se vor reînnoi acte de concesiune si autorizare. De asemenea, a fost consolidat schimbul de informații între administrațiile publice și interconectarea bazelor de date pentru o acțiune mai eficientă de supraveghere, control și monitorizare.

Se va extinde, de asemenea, achiziționarea documentației antimafie de către prefectură, precum și în cazurile prevăzute de codul contractelor publice și pentru contractele de achiziție referitoare la achiziția de servicii, bunuri, lucrări și lucrări , precum și concursuri publice de proiectare și subcontracte, pentru o sumă cuprinsă între 40 mii și 40 mii EUR.

„Este necesar să existe o monitorizare constantă a operatorilor economici cu care vor fi stipulate contracte și din acest motiv am dorit să ne asumăm reguli mai stricte chiar și în cazul contractelor de mai jos. pragul – a încheiat prefectul – să garanteze fiabilitatea și transparența firmelor contractante și a furnizorilor și subcontractanților acestora”.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – 39 Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06. 4651

Sursa: Barletta, prefectura și municipiul întăresc măsurile de prevenire împotriva infiltrării criminale în economie