„Vor fi extinse garanțiile legate de controalele antimafie, impunându-se reguli mai stricte chiar și în cazul „contractelor” „sub prag”. Astfel, prefectul de Barletta Andria Trani, Maurizio Valiante, a explicat unul dintre punctele principale ale protocolului de legalitate semnat ieri la prefectura cu scopul de a consolida masurile de prevenire a tentativelor de infiltrare a crimei organizate in misiuni publice, concesiuni si proceduri de faliment, cu în special pentru resursele uriașe care vor fi transferate autorităților locale în cadrul Planului Național de Recuperare și Reziliență.

Documentul a fost, de fapt, semnat de prefectul Valiante, de președintele Provincia și primarul Margherita di Savoia, Bernardo Lodispoto, și de către primarii din Andria, Giovanna Bruno, Trani, Amedeo Bottaro și Bisceglie, Angelantonio Angarano, în timp ce în următoarele zile semnăturile celorlalți primari ai provinciei care au deja și-au exprimat adeziunea.

În detaliu, obiectivele protocolului sunt asigurarea realizării legalității și transparenței în economie, prin implementarea activităților de control ale operatorilor economici cu care va fi contractul de licitație sau actele de concesiune reînnoite. stipulate.si autorizatie. Măsurile de prevenire și combatere a tentativelor de infiltrare vor fi apoi consolidate prin schimbul de informații între Administrațiile Publice și interconectarea bazelor de date pentru o acțiune mai eficientă de supraveghere, control și monitorizare.

În vederea realizării aceste obiective, se va prelungi și achiziția documentației antimafie de către prefecturi, inclusiv pentru contractele de achiziții aferente achiziției de servicii, bunuri, lucrări și lucrări, precum și concursuri și subcontracte publice de proiectare, pentru o sumă cuprinsă între 40 și 150 mii euro.

„În anumite perioade de situație economică negativă sau cu ocazia atribuirii către administrațiile publice a unor fonduri masive pentru construirea de lucrări strategice, prefectul a subliniat, ca și în cazul PNRR, tendința crimei organizate de a pătrunde în principalele sectoare ale economiei juridice, ed. mai ales în cea a achiziţiilor publice, trebuie să impună instituţiilor o ridicare cuvenită a pragului de atenţie. Prin urmare – a adăugat el – sunt necesare activitățile de control și monitorizare ale operatorilor economici cu care se intenționează încheierea de contracte, pentru a asigura realizarea interesului public preeminent în legalitate și transparență”.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: Barletta Andria Trani, controalele anti-mafia extinse la contracte cuprinse intre 40 si 150 mii euro