Raportul „Venitul trimestrial al Barcelonei” , întocmit de Biroul Municipal de Date (OMD), pune accentul nu atât mult pe analiza teritoriala cat si pe punctualitate pentru a putea oferi o abordare a evolutiei bunastarii si puterii de cumparare a populatiei cu putina intarziere . ) Acest document arată impactul pe care l-au avut prestațiile sociale , întrucât criza generată de pandemie a fost mai accentuată în ceea ce privește venitul primar, care nu le include, din punct de vedere al venitului disponibil, care le include.

Concret, venitul disponibil al gospodăriilor a crescut în termeni nominali.aproape jumătate de punct în al treilea trimestru din 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Comparativ cu al doilea trimestru al aceluiași an, creșterea urcă la 2,3%.

Reduce ponderea prestațiilor sociale și crește salariile Ajutoarele sociale au jucat un rol esențial în stabilizarea scăderii remunerației angajaților și a veniturilor mixte în perioada de detenție, dar acum tendința s-a schimbat : redresarea activității a fost observată pe tot parcursul 2021

În trimestrul III al anului trecut resursa predominantă a fost remunerarea angajaților , cu puțin mai mult de jumătate din totalul resurselor, pentru un 25% din beneficii. De asemenea, este semnificativ faptul că remunerația este resursa care a crescut cel mai mult în acest trimestru, cu 5,5%.

Inflația crește Pe de altă parte, un aspect negativ reflectat în raport este creșterea rapidă a prețurilor din a doua jumătate a anului trecut anul , după decenii de inflație foarte moderată. Reducerea puterii de cumpărare este de 7% ca urmare a creșterii inflației înregistrate în trimestrul II și III ale 2021, un dintre cele mai impactante aspecte.

Sursa:
Crește venitul disponibil al gospodăriilor cu 0,4%