Documentul, care a fost prezentat astăzi în cadrul reuniunii anuale a Masei Interinstituționale pentru Prevenirea Violenței Sexuale la Copii și Adolescenți , își propune să construiască un cadru comun care ține cont atât de diferitele tipuri de resurse municipale, cât și de cifrele tehnice ale copiilor din raioane

Ghidul Recomandări pentru abordare violența sexuală împotriva copiilor și adolescenților în cămine de copii, grupuri de joacă și centre municipale deschise dorește să răspundă nevoilor exprimate de echipele de profesioniști din aceste unități municipale pentru copii și tineret.

Încă un pas în prevenire

Casalii, bibliotecile de jucării și centrele deschise sunt spații privilegiate pentru identificarea situațiilor de violență și sprijinirea depistarii . Ele sunt, de asemenea, cheie în monitorizarea procesului de explorare și activitate a serviciilor sociale.

Prin urmare, documentul prezintă o serie de indicatori de suspiciune, cum ar fi povestea copilului, a mamei sau a unui alt adult; comportamente sexuale și cunoștințe sexuale neadecvate vârstei; detectarea situațiilor din jocul simbolic sau desene; identificarea modificărilor de comportament și a performanțelor școlare scăzute sau a disconfortului fizic, printre altele.

Având în vedere detectarea acestor semnale, documentul propune linii directoare de bază pentru atenție , care includ acțiuni preventive cum ar fi lucrul cu copii și tineri cu tulburări de somn, temeri sau fobii, respingerea contactului fizic, neîncrederea în oameni, comportamente antisociale sau auto-evaluare scăzută. stima.

În plus, documentul oferă recomandări generale pentru orice suspiciune de violență sexuală, precum generarea de spații de încredere, asigurarea confidențialității, asigurarea mediului și a timpului adecvat de vorbire și ascultare activă fără întreruperi sau judecăți.

Printre resursele strânse se numără diferite cazuri de context de violență sexuală asupra copiilor : situații de violență sexuală în aceleași dotări, în afara resursei municipale și în cadrul familiei sau într-un alt mediu de încredere. Este în afara resursei municipale.

Sursa: Ghid nou pentru a detecta și preveni violența sexuală împotriva copiilor și adolescenților