În această primă secțiune, Rambla va suferi o schimbare foarte importantă, care va modifica traseul Avinguda de les Drassanes pentru a îmbunătăți legătura cu coasta și va extinde promenada cu un nou spatiu urban sosind pe faleza. În acest fel, va fi creat un pătrat cu copaci menit să încurajeze utilizările sociale și să reînnoiască întâlnirea dintre promenadă, Drassanes și Colom. În plus, vor fi aduse următoarele îmbunătățiri:

Pavajul este se va renova, indepartarea asfaltului, cu diferite formate de piatra naturala (granit si porfir), care va acoperi intreg spatiul axului unificand podeaua de la fatada la fatada. Zona va fi umpluta cu copaci , pana la o suta de exemplare ( din care vor fi noi), cu roci care vor fi mai late și cu îmbunătățiri în subsol. Peste o sută de bănci vor fi instalate acolo pentru a crea spații de locuit. Iluminatul va fi unificat cu un singur design mai simplu și mai funcțional. Va fi încorporat bollarde de securitate, la solicitarea Consiliului Local de Securitate. Cu privire la trafic, se va aplica modelul planificat pentru intreaga remodelare: o banda pe latura, pentru biciclete si autobuze, distributie urbana de marfa, autovehicule de serviciu si acces in parcari, restrictionat circulatiei in cartier, asa cum se intampla in prezent pe sens ascendent.

Dezvoltarea lucrarilor

Lucrările se vor face pe etape, pentru a nu ocupa simultan ambele părți ale Rambla. De altfel, atunci când se acționează pe drumurile în sus și în jos se va face în jumătate, astfel încât accesul și trecerea traficului din cartier, servicii, biciclete și vehicule să fie întotdeauna garantate’ urgență și, de asemenea, călătoriți pe jos. De asemenea, veți putea accesa în orice moment vadurile și parcările și nu va exista niciun impact asupra transportului în comun.

În timpul lucrărilor din prima fază, Districtul Ciutat Vella a convenit ca al zecelea de statui umane care desfășoară activitatea în acest spațiu să fie amplasate în secțiunea imediat deasupra celei care este afectată de lucrări. Se va relocat și chioșcul afectat de această parte a lucrării, care va fi mutat temporar în același spațiu. Ambele activități vor reveni în spațiul renovat la finalizarea lucrărilor.

Și odată terminată ultima fază, pavajul spațiului va fi renovat sensul giratoriu monument al lui Columb . Se va face la momentul potrivit pentru a avea cel mai mic impact posibil asupra traficului din zonă.

Sursa: 1208783Remodelarea Rambla începe pe 3 octombrie