Suta de oameni care au participat laAdunarea Cetăţenească pentru Climă au fost aleși prin tragere la sorți și ele reprezintă un eşantion demografic şi socio-economic al cetăţenilor Barcelonei.

După diferite sesiuni de dezbateri, întâlniri în grupuri mici și intervenții ale experților, Adunarea a deliberat alegerea propuneri care au fost prezentate la ceremonia de închidere a Adunării Cetățenilor pentru Climă.

Propuneri pentru stimularea tranziției energetice

Reducerea consumului de energie al Primăriei Barcelona. Promovarea comunităților energetice cu reglementările necesare. Consum minim de energie vitală și descurajare pentru consumul excesiv. Cluster de companii dedicate reducerii consumului de energie. Reciclarea aparatelor electrocasnice ineficiente la sfârșitul duratei de viață utilă. Reciclarea instalațiilor de energie regenerabilă și monitorizarea impactului. Reglarea prețului de închiriere în funcție de eficiența energetică a locuinței. Propuneri de mobilitate durabilă

Promovarea vehiculelor comune. Schimbături și autobuze de transfer la intrările din Barcelona. Topoare verzi pentru biciclete și pietoni. Naturalizarea străzilor. Transport public mai ieftin. Promovarea muncii la distanță. Extinderea rețelei de autobuze pentru a o face mai accesibilă. Transformarea zonei cu emisii reduse pentru a stabili o limită de kilometri anuali. Crearea de aplicații pentru coordonarea mobilității durabile și îmbunătățirea amprentei personale de carbon. Propuneri pentru consum responsabil

Campanii de conștientizare a consumului responsabil. Mai multe informații pentru a îmbunătăți separarea deșeurilor în containere. Crearea unei aplicații și a unui card pentru a încuraja consumul responsabil. Reducerea costului produselor ecologice și locale. Barcelona a fost primul oraș din stat care a promovat o adunare deliberativă privind schimbările climatice la nivel local, în urma unor experiențe internaționale precum Adunarea Climatică din Franța, Scoția sau Spania. Adunarea Cetăţenească pentru Climă este a doua adunare deliberativă promovată de Consiliul Local Barcelona după Forumul Tineretului BCN.

sursă:
Propunerile cetățenilor pentru a face față urgenței climatice